Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Termostat i czujnik cieczy chłodzącej G2 G62 w Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja tez się "pochwale" Na kanale 51 trzyma 90 stopni i koniec. Na zegarze dochodzi do 90 a na kanale 49 w granicach 88-89. Czyli niby może być OK ale jak tylko depne troche gazu to strzalka w lewo na 60 a kanal 49 pokazuje 30 -33 stopnie. Np dzis cala autostrada 90 stopni ale od bramek juz polecialo na 30 - 33 i tak bylo az do zatrzymania. Rekord dla kanalu 49 to (- 10). Dziwne, przynajmniej dla mnie. Termostat wymieniony w piątek. Kanał 1c pokazuje 0.0, program diagnostyczny nie wykazuje błędów. Spadek temperatury od 90 do 30 to czas około 30 sek. Nie doczytałem aby ktoś miał takie różnice w temperaturach.

Krzysztof

Opublikowano

wymień czujnik temp. ori w ASO 100 zł. :one:

Opublikowano

Krzysztoff, obstawiam " skopany" czujnik temp.

Opublikowano

Krzysztoff, na 100% jest to g62 tez mialem takie objawy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki jest numer czesci termostatu ? Jaka firma robi oryginalne termostaty do A4?

Opublikowano

Wczoraj wymieniono mi czujnik i na ile mogłem sprawdzic jest wszystko OK.

Wskazówka i kanał 50 stoi na 90, 49 - 89-91.

Strahd - jesli cos Ci to pomoze to wymienilem na Wahler nr z opakowania 4264.87D.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i w końcu wymieniłem płyn i termostat na nowy oryginalny i już nie mam temp. 66-67st tylko 87-89st. :biggrin:

Strahd: Numer oryginalnego termostatu do silnika ADR 1,8 to 050 121 113 C, ale nie wiem czy do twojego silnika 2,6 jest taki sam. A oryginał najlepiej kupiś w Autoryzowanym salonie Audi-VolksWagen

Opublikowano

no i wymieniłem termostat, teraz mam silniczek dogrzany, tylko tak sobie mysle czy nie za bardzo otóż, temp. na budziku sztywno 90 C a na klimatroniku pod kodem 49 oscyluje pomiędzy 100-103 C (ale przeważnie podczas jazdy w mieście trzyma 103 C), płyn nowy oryginalny G12+, czujnik temp. nowy oryginalny z ASO, termostat Wahlera

Vaga jeszcze nie zapiąłem, moje pytanie to czy aby te 103 C to nie za dużo i co może być tego przyczyną, układ odpowietrzony bo wszystkie węże gorące ... hmmm

Opublikowano
[...] na klimatroniku pod kodem 49 oscyluje pomiędzy 100-103 C (ale przeważnie podczas jazdy w mieście trzyma 103 C),[...]

No coś nie ten tego ... ma być i tu 90.

Opublikowano
termostat Wahlera

trzeba było oryginał wrzucić

Opublikowano

Dzisiaj podczss jazdy a było zimno ustawilem sobie klimatronick na wskazanie temp. płynu chłodzacego i jak stałem w mieście w korkach to pokazywało mi 85-87 a podczas jazdy temp. spadała do nawet 83 C. Na dworze było -9 stopni.

Czy to znaczy że mam wymienić termostat ? Jaka jest optymalna temp. prCY SILNIKA 1.8 t AEB z instalacja gazowa?

:bicz::a4fan::bicz: :redface:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 23-02-2007, 09:46 ]

paplanski, nie powtarzaj postów... Dokładnie ten sam napisałeś w temacie o termostacie dla ADRa.

Wykasowałem tamtego

Opublikowano

To znaczy że termostat już nie domaga spokojnie możesz poczekać z tym do jesieni chyba że szybciej padnie i temp. silnika będzie poniżej 80 st.C

Opublikowano

Na 100% upewnij się jaki ma być u Ciebie i zamawiaj u tego gościa z Krakowa oryginał - ja u niego kupiłem niedawno i jest OK.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a wiec wymienilem termostat i na kanale 49 pokazuje 89-90 a kiedys za zadne skarby nie chcial osiagnac 85 :twisted:

Opublikowano
a wiec wymienilem termostat i na kanale 49 pokazuje 89-90 a kiedys za zadne skarby nie chcial osiagnac 85 :twisted:

To jeszce tak żle nie miałeś mi 2 tyg. przed wymianą nie chciał rozgrzać sie do 75 st.C

Opublikowano

Wcześniej mówiliscie o audi z klimą a ja mam problem z temperaturą w audi bez klimy.

Jak jest zimno to wskażnik nie pokazuje nawet 65st. a jak jest gorąco to dochodzi gdzieś do 75st.

Co to może być termostat czy czujnik temperatury :question:

Opublikowano

Podłącz się do VAGa i sprawdz temperaturę jeżeli będzie dobra 90 to czujnik do wymiany jeżeli będzie tak samo jak na zegarze to termostat.

Opublikowano

może to dziwne pytanie ale ten VAG to komputer :question:

Opublikowano

Tak, a dokładnie program komputerowy. Jak chcesz to poczytaj o VAGu na forum jest specjalny dział http://www.a4-klub.pl/forum/viewforum.php?f=24