Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Termostat i czujnik cieczy chłodzącej G2 G62 w Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie posiadam silnik 2.0 ALT i tu jest inny termostat ktory kosztuje okolo 300 zl a czytalem ze robia wymiany samego wkladu ktory kosztuje okolo 50 zl czy to prawda ?

Opublikowano

Nie ma opcji żeby wymienić sam "wkład".

Ten termostat to jedna całość i kupić tylko oryginał trzeba.

Opublikowano

dokladnie caly a alt to bodajrze pb . wiec od b6 w gore sa wspomagane elektrycznie ja juz bede 2 wymienial. kup behr to pierwszy montarz audi czyli ori bez logo coco .i kosztuje 200zlych polskich

Opublikowano

Witam panowie :decayed:

Zdecydowałem się na zakup oryginalnego termostatu i czujnika temperatury cieczy chłodzącej.

Bo zamienniki kosztują mnie więcej niż ori :kwasny:

Dzwoniłem do ASO Skody w Lublinie i powiedzieli mi 103zł za czujnik i 103zł za termostat + 8zł uszczelka oring.

Lepiej brać w ASO Skody czy może w tym sklepie sprzedającym oryginalne części ? Też z Lublina :

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mam obawy że sklep to sklep, ktoś może robić machloje... ASO to ASO... :hi:

Opublikowano

Mam obawy że sklep to sklep, ktoś może robić machloje... ASO to ASO... :hi:

Szybciej ASO Cię wydyma niż sklep :decayed:

W IC cena termostatu Wahlera bez rabatu to 49zł. Myślisz, że ori będzie lepszy? Wsadziłem do siebie Wahlera kilka lat temu i śmiga bez problemu.

Opublikowano

Po prostu boję się że w sklepie mogą być tzw. leżaki... :whistling:

Opublikowano

W ASO też masz leżaki, nie martw się :) Czasem lepiej jest kupic coś w sklepie motoryzacyjnym niż w ASO, zależy od sytuacji ;)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak, na bank trafisz coś z 1963r. Nie przesadzaj. Kupujesz kawałek metalu i plastikową kostkę, a przeżywasz całą sytuację, jakbyś wybierał się do sklepu i chciał kupić gumową lalę, ale obawiasz się, że możesz trafić na tzw. leżak i podczas eksploatacji może wybuchnąć. Przecież towar leży na półce w pudełkach, a nie na placu pod śniegiem. Zmień podejście do auta, bo jak przyjdzie do wymiany rozrządu to może skończyć się zawałem :kox:

Opublikowano

Ja tam korzystałam zawsze ze sklepow zwanych motoryzacyjnymi i moje auto specjalnej troski żyje :) a panowie tacy strachliwi? :)

Opublikowano

ani moje przecieciesz to i tak nowe czesci

Opublikowano

Jakie sa objawy zepsutego czujnika temp. ? Bo cos u mnie dziwnie na zegarach wskazowka sie zachowuje, pokaze sie 90C nagle spadnie do zera czyli 60C i tak rosnie i spada, termostat raczej dobry, grzeje w aucie...

Opublikowano

Było już milion razy , troszkę byś poszukał :facepalm:

Poszukaj za co odpowiedzialna jest "sekcja G2" czujnika G2/G62

Opublikowano
Jakie sa objawy zepsutego czujnika temp. ? Bo cos u mnie dziwnie na zegarach wskazowka sie zachowuje, pokaze sie 90C nagle spadnie do zera czyli 60C i tak rosnie i spada, termostat raczej dobry, grzeje w aucie...

To jeden z objawów które widać bez robienia logów :wink:

Wskazówka w ogóle się nie podnosi, faluje od lewa do prawej, nie masz problemu z rozruchem z zimne poranki ?

Ori czujnik to koszt rzędu 100zł.

Opublikowano

To jeden z objawów które widać bez robienia logów :wink:

Wskazówka w ogóle się nie podnosi, faluje od lewa do prawej, nie masz problemu z rozruchem z zimne poranki ?

Ori czujnik to koszt rzędu 100zł.

Niema problemu, pali od strzala, dzisiaj trasa 16km wskazowka na zegarach po 12km na 90*C pokazuje ale na kanale 49 - 84*C , spowrotem zas cala trase lezala wskazowka na 60*C, na klimatroniku 30*C

Termostat z czujnikiem na zmiane wariuja? Moze plyn dynager sie ulotnil, jak ostygnie auto, sprawdze jego stan:/

Opublikowano

Czujnik.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ile może się różnić temperatura między grupą silnika a grupą zegarów ?

Dodam, że czujnik mam zamontowany zamiennik.

Skompletowałem już ori koncentrat i termostat Wahlera....

Mogę jeszcze kupić oryginalny czujnik g62...

Opublikowano

Nie moze. Ori czujnik sprawdza sie najlepiej...

Opublikowano

Jak stary spełnia swoje zadanie to po co się pchać w koszta :whistling:

Opublikowano
Jak stary spełnia swoje zadanie to po co się pchać w koszta :whistling:

Piszesz jesli roznia sie wskazania. Jak pokazuje prawidlowo to logiczne ze nie ma sensu go wymieniac ;)

Opublikowano

Koledzy poprosze o pomoc jaki czujnik temperatury cieczy chlodzacej kupic do audi a4 1.9 tdi ahu 90 km, aktualnie mam niebieski 4 piny (wtyczka tez jest niebieska) mechanik mi powiedzial ze tu powinien byc czarny... bylem w sklepie to i zielony jest... Jak to jest naprawde