wesz82 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Podołasz nawet jak porysowane są scianki w zacisku??wiele koszt????
wesz82 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Priv ---------- Post dopisany 17-08-2013 at 14:52 ---------- Poprzedni post napisany 16-08-2013 at 21:06 ---------- Tomek a powiedz mi bo drugi zacisk mam też taki ze nie odbija mi ta dźwigienka jak wykręcę tłoczek i nie będę próbował wyjąć mechanizmu od ręcznego:facepalm:tylko przepłukam to np naftą następnie rozruszam cały mechanizm,czy to starczy??? Coś wydaje mi się że właśnie w ten sposób powinienem przeczyścić mechanizm a nie dać psu do zabawy:wallbash:
Dev Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Nie ruszaj tego nafta bo wszystkie uszczelki spuchną Poszukaj zacisków wyslij do mnie a ja je wyrychtuje jak trzeba. Szkoda tylko ze nie zrobiles tego od razu
wesz82 Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 Wiec tak kupiłem używki w dobrym stanie ale zastanawia mnie jedno: Jak zdjąłem zacisk z prawej strony nie miałem ręcznego tak jak dave pisałeś ale jak zdjąłem lewy zakładając prawy to ręczny działa:wtf: Acha metoda o której pisał Marek daje rady tzn nie skołowałem nakrętki tylko przerobiłem stary przewód(zaślepiłem go)ale puki to zrobiłem auto stało 10h z pedałem w podłodze i ani kropelka nie poleciała tylko aku trzeba odkręcić ---------- Post dopisany 10-09-2013 at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany 02-09-2013 at 21:43 ---------- Oba zaciski wyczyszczone i wymalowane,wraz z nowymi uszczelkami(poza tym pod mechanizmem) Żadne koło nie blokuje,wsio jest ok poza tym że w lewym zacisku mechanizmowi brakuje 1mm do odbicia ale w sam naprawiam jest napisane ze ponoć do 1,5mm nie przeszkadza. Postaram sie wejsc pod kanał i poluźnić linkę bo bez podczepionej linki mechanizm działał prawidłowo. Teraz ręczny trzyma już na 1 ząbku zaś nie pociągnę go dłużej niż do 8 ząbka,myślisz dev ze zostawić tak???? Kwestia porządnego odpowietrzenia i będzie jak ma być
Dev Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 musisz poczekac az klocek ułozy sie z tarczą, wówczas bedzie łapac niżej
wesz82 Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 Acha zapomniałem dodać że założyłem używki klocki tzn te co jeździły na "zacinającym"recznym już były zjechane dlatego wsadziłem używki w lepszym stanie:wink:Dzieki za pomoc:hi:
Rekomendowane odpowiedzi