dejay88 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Witam Wymieniłem pompę hamulcowa na nowa z powodu braku hamulcowa teraz hamulce sa bardzo mocne tylko czy aby akurat pedał powinien być twardy aby go nawet do polowy nie wcisnąć ? Gdy wyłączę silnik jedno naciśniecie pedała jest na samej gorze po odpaleniu tylko delikatnie opada wiedz myślę ze jest ok lecz czy powinien taki być ?
pawelwor Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Ten sam problem w 1.9 TDI. Jakieś rozwiązanie ktoś znalazł? pompę vacum wymieniłem już na inna używkę i bez zmian, nieszczelności nigdzie nie znalazłem w układzie.
wesz82 Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Pompę sprawdza się tak: Wsiadasz do auta pompujesz pedałem hamulca z 5 razy,następnie odpalasz auto na wciśniętym hamulcu jak pójdzie pedał w dół to pompa ok. Ostatnio jak ściągałem zacisk z tyłu,zaślepiłem przewód i następnego dnia z rana odpalam auto daje na hamulec a on nie poddał sie nawet mm pod naciskiem,od tamtej pory problem nie nastąpił. Jak dla mnie to powinno tak być,tzn tak jak macie. Kiedyś mieliśmy iskę i tam heble były znacznie "czulsze"a jeżeli mam w audi,pedał trzymał sztywno jak talala i w sumie powiem że lepiej tak się jeździ:wink:
zrywka Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 sprawdź zaorek zwrotny na wężu podciśnienia.
Rekomendowane odpowiedzi