afgan227 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam. Nie dawno kupiłem audi a4 i miała kilka drobiazgów do poprawki. Część udało mi się wyeliminować. Kolej przyszła na szyberdach. Problem jest taki, że szyber po zamknięciu zbyt głęboko wpada. Jedna strona w porównaniu do dachu jest niżej o około 5-7 mm. Przy prędkościach autostradowych to straszny świst w środku słychać. Dodam jeszcze , że pokrętło działa ok. Otworzyłem szyber popatrzyłem, aczkolwiek nie widzę tu żadnych śrub czy czegoś do regulacji ( Pozdrawiam i proszę o pomoc Do tematu dołączam fotkę
Ras.RDK Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jestem skłonny napisać że może śruby musisz dokręcić które trzymają go z tyłu (bo to tył zbyt wpada?) ale strasznie dużo dłubania, może ktoś coś innego poradzi
MATIUS Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 koło lampki masz taki kwadrat on jest do manualnej regulacji tzn sciagasz zaslepke wkladasz imbusa i zobacz może uda ci się wyregulować delikatnym ruchem
Alfi Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Ja regulowałem zgodnie z tymi zdjęciami.
afgan227 Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 Tak zgadza się to tył głębiej wpada. Mam nadzieję , że uda się bez wydatku naprawić. Oby to była kwestia regulacji. Dziękuję za porady. W weekend spróbuję podziałać Pozdrawiam ---------- Post dopisany 03-09-2013 at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany 19-08-2013 at 21:46 ---------- Dziś dopiero miałem trochę czasu na zabawę. No i spróbowałem wyregulować szyber śrubą pod tym "kwadracikiem". kiedy drgnął na właściwie miejsce normalnie az podskakiwałem z radości. Niestety nie na długo. Po otworzeniu i zamknięciu wrócił na swoje miejsce... jakieś sugestie? Czyżby zdejmowanie podsufitki?
Rekomendowane odpowiedzi