Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana turbosprężarki w Audi A4 B8 2.0 TDI 140 KM na CAHA 170 KM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, lukas309 napisał:

On pasuje do silnika CAGA??? 

Pasuje, mam taki u siebie.

Opublikowano
8 godzin temu, corradoowner napisał:

Pasuje, mam taki u siebie.

Jak się spisuje lepiej od serii z 3.0 Tdi?? W planie jest narazie stage 1 potem 2 i myślę nad zmianą 

Opublikowano
3 godziny temu, lukas309 napisał:

Jak się spisuje lepiej od serii z 3.0 Tdi?? W planie jest narazie stage 1 potem 2 i myślę nad zmianą 

Rewelacja. W upalne dni trzyma 26 stopni w dolocie, gdzie IC od 3.0 w tych samych warunkach trzymał 60 stopni. Kilka takich IC zamontowalem w b8 i każdy użytkownik jest zadowolony.  Kilka osób z forum też się przekonało do IC od fmic.pl i nie żałują. Nie pasuje on p&p. Musisz dorobić mocowania i przedłużyć rury odlotowe bo sam IC jest węższy od ori ale za to idealnie mieści się w zderzak i wlot powietrza do IC. Nie jest częściowo zasloniety przez zderzak tak jak ori. Jest też wyższy, bo sięga aż do belki zderzaka i bez porównania wydajniejszy a nowy kosztuje tyle co używka od 3.0 tdi. Mam zdjęcia z montażu jakby co.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
12 godzin temu, Fatal1ty napisał:

Nie bede zakładał nowego tematu i zapytam tutaj . A wiec kupiłem b8 fl z silnikiem cjca i planuje niedługo podnieść trochę moc programem i teraz pytania czy turbo od wersji 177 konnej pasuje p&p ? Ponadto obicie sprzegla kevlarem i zastanawiam się nad wyrzuceniem dpfu . 

Napisz w jaką moc celujesz

Opublikowano

200-210 KM

Edytowane przez Fatal1ty

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 13.11.2018 o 04:39, lukas309 napisał:

od tego badziewia wszystko jest lepsze.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czesc jakie turbo i intercooler zeby bylo wiecej moc

bo mam po chipie 175km i 385 nm robione z gropowki u aligatora ale po roku brakuje mocy wiec chce wiecej 

dzieki za pomoc interesuja mnie orginalne czesci i nowe  nie po regeneracji i zeby pasowaly do silnika CJCB po 2012 lift orginalnie 136km

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 22.09.2018 o 20:47, kamilch-1984 napisał:

Panowie drążyłem temat podniesienia mocy i znalazłem firmę,która kompleksowo wymienia turbo,intercooler,układ wydechowy,sprzęgło obijają kewlarem i zmieniają soft.  Mogą uzyskać ponad 250 hp. Czy przy tymc silniku 105kw,jest to bezpieczny setup ?  

Męczy mnie jeszcze pozbywanie się dpf-a,kontorole w przyszłości. 

Co o tym myślicie? 

co to za firma i gdzie sie miesci

Opublikowano
W dniu 24.08.2019 o 14:19, KOMORNIK78 napisał:

co to za firma i gdzie sie miesci

Cześć kolego. 

Firma to TecnoGarage, jednakże zrezygnowałem z ich realizacji.  Wiele rzeczy można zrobić samemu,a ceny są u nich całkiem spore. 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 4.02.2016 o 21:21, matriw napisał:

Zobacz czy masz plastikową czy metalową. Jeśli plastik to nie musisz kupować do turbo od CAHA. Poza tym chyba ASO ma taką część :)

Przy turbo caga które mam na aucie mam tą rurę do IC metalową, jak kupię turbo od caha z rurą plastikową będę mógł przekręcić z jednej do drugiej turbiny ta rurę I będzie ok?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie,

Wiecie dokładnie od kiedy stosowany był plastikowy adapter 03L131111?

• 1 rok później...
Opublikowano

A powie mi ktoś jak to wygląda w z multitronikiem dziś byłem na sofcie i z 143 km caga zostalo mi 127 tuner powiedział że skrzynia blokuje bo mil zrobić mapę skrzyni ale nie może dostac się do jakiegoś pliku i  mapa weszła 157 km i 320 nm co mogę jeszcze zrobi by odzyskać konie bądź dołożyć myślałem o turbo od cglc 177km pomożecie