realporter Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam, mam A4 Avant 1.8T (150KM) 2000r. ANB i zaczyna mi strzelać przegub na skręcie, więc nosze się z zamiarem, żeby je wymienić i tu moje pytanie: czy można wstawić (oraz czy w ogóle jest sens?) jakieś mocniejsze przeguby (dedykowany dla mocniejszego silnika), bez większych przeróbek lub dokupowania dodatkowych części? auto w niedługiej przyszłości chcę podkręcić na jakieś 180-200KM, stad moje pytanie... Pozdr ---------- Post dopisany at 13:07 ---------- Poprzedni post napisany at 02:01 ---------- Z tego co się zorientowałem do mojego auta będą takie przeguby pasowały: Rodzaj przegubu: Przegub równobieżny Zewnętrzne uzębienie, strona kola: 33 Wewnętrzne uzębienie, strona kola: 30 Średnica pierścienia uszczelniającego [mm]: 53 Średnica zewnętrzna [mm]: 87,9 Ilość zębów pierścienia ABS: 45 Wersje mocniejsze (np.: 1.8 T AJL 132 (180)) mają tak zwany "duży": Zewn. uzębienie, od strony koła: 38 Wewnętrzne uzębienie, od strony koła: 27 Ilość zębów obręczy ABS: 45 Czyli bez przeróbek ten "duży" u mnie odpada... Jest sens coś jeszcze kombinować, czy wkładać jakieś dobrej firmy te "małe"?
Łukasz13 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Kup normalny taki jak powinien być, nie kombinuj bo po co.
pioteros Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 musialbys zmienić półosie, zwrotnice i łożyska pod większy przegub, nieopłacalne raczej, bo druga strone tez by wypadalo wymienić wtedy
realporter Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Pewnie jak coś to obie bym wymieniał, no ale jeżeli tyle trzeba kombinować to póki co sobie daruje... Jaki polecacie? RUVILLE.. METELLI... W sumie nad tymi dwoma firmami się zastanawiam.
pioteros Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ją mam półtora roku ruvilla i wciąż smiga
krzysiekml Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 METELLI tego sobie daruj tak samo GSP jak i inne podobne wynalazki.Lobro lub Spidan.
realporter Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Dzięki Koledzy za podpowiedzi, temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi