radzio93 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam mam problem od pewnego czasu ... Chodzi o dziwny dzwięk jak wydaje ( no właśnie co to...;/:kwasny:) gdy puszczam lekko sprzęgło lecz nie do końca gdy auto zaczyna ruszac slychac jakiś chrobot i to dość głośny ...;/ myslalem ze to moze obudowa silnika ale sprawdzona jest i trzyma się dobrze. To samo jest gdy np jade na 1 biegu wrzucam 2 auto ma niskie obroty i znow to slychac gdy dodaje gazy obroty są powyżej 1200 jest ok potem auto normalnie przyspiesza, pali w normie czyli od stylu jazdy . Najbardziej jest to slychac gdy auto jest zimne ale gdy zlapie temp rowniez to slychac dość wyraźnie. Dodatkowo przy pełnym skręcie kierą slychać piski ;/ jakby coś sie ślizgało ... podejrzewam ze to sprzęgiełko alternatora bo napinacz jest nowy możliwe to??? . MOV 5034 - YouTube
hornet Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 nic nie słychać.. masz coś lepszego czym możesz nagrać ?
radzio93 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Postaram sie coś lepszego jutro ogarnąć...;/ albo najlepiej kogoś kto stanie przy silniku i to złapie ...;/
MarianekZg Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ja obstawiam właśnie sprzęgiełko alternatora
radzio93 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ja obstawiam właśnie sprzęgiełko alternatora Mam taką cicha nadzieje ze to tylko sprzęgiełko ;p chyba ze po wymianie rozrządu mechanik coś niedokładnie złożył ...
MarianekZg Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 myślę, że rozrząd raczej nie ale swoją drogą zrób filmik z lepszym dźwiękiem - nie zaszkodzi
Wujek-West28 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ja ostanio przerabiałem podobny temat , tez miało to byc sprzegiełko , wymieniłem i okazało sie że nadał to jest , wiec szukanie dalej , i okazało sie że to wina kompresora klimatyzacji , wymieniłem te koło i po problemie całość wymiany kosztowała mnie 500zł wraz z robotą polecam wjechać na podnośnik i od spodu posłuchać kompresora klimy
radzio93 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ja ostanio przerabiałem podobny temat , tez miało to byc sprzegiełko , wymieniłem i okazało sie że nadał to jest , wiec szukanie dalej , i okazało sie że to wina kompresora klimatyzacji , wymieniłem te koło i po problemie całość wymiany kosztowała mnie 500zł wraz z robotą polecam wjechać na podnośnik i od spodu posłuchać kompresora klimy a słychac u Cb to było na włączonej klimie czy na wyłączonej???
Wujek-West28 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 na wyłączonej , jak działała nie było tego tak słychać
radzio93 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2013 na wyłączonej , jak działała nie było tego tak słychać hmm kurde to by pasowało ... i te piski myslisz ze tez od tego są ?
Wujek-West28 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 tak myśle że piski tez od tego
radzio93 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Ja ostanio przerabiałem podobny temat , tez miało to byc sprzegiełko , wymieniłem i okazało sie że nadał to jest , wiec szukanie dalej , i okazało sie że to wina kompresora klimatyzacji , wymieniłem te koło i po problemie całość wymiany kosztowała mnie 500zł wraz z robotą polecam wjechać na podnośnik i od spodu posłuchać kompresora klimy a tak nawiasem mowiąc to co ma kompresor klimatyzacji do tego ? skoro piszczało u Cb na wyłączonej klimie ?
POWER-KRIS Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Właśnie może pomyśl jak działa. Sony Xperia Tapatalk 4
radzio93 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Gdybym wiedział dokładnie nie pytałbym Chodź ostanio zauważyłem że na włączonej też to słychać...
POWER-KRIS Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zdejmij pasek z alternatora i odpal bo może naciąg juz padł. Sony Xperia Tapatalk 4
radzio93 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Opublikowano 16 Września 2013 MOV 5073 - YouTube nowy filmik tutaj widac jak falują obroty ;// czym to moze bys spowodowane ? i slychac piski ;/ ---------- Post dopisany 16-09-2013 at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany 04-09-2013 at 20:28 ---------- Problem rozwiązany jednak to bylo sprzęgiełko a autko chodzi o połowe ciszej
Biszczan Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Przyczyną falujących obrotów może być czujnik temperatury płynu chłodzącego G2/G62... Słabo słychać ten dźwięk, mogłeś podejść do przodu i otworzyć maskę chociaż.
radzio93 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Opublikowano 17 Września 2013 drogi taki manewr zeby wymienić taki czujnik płynu chlodzącego ?
Biszczan Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Nie jakieś 100zl w ASO ori czujnik. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
radzio93 Opublikowano 18 Września 2013 Autor Opublikowano 18 Września 2013 A to tragedii w takim razie nie ma a robota jest do ogarnięcia we własnym zakresie czy to dosc skomplikowane i trzeba udac sie do mechanika? Przyznam że nie bardzo orientuje sie na temat tego czujnika...
Rekomendowane odpowiedzi