rafeex Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Proszę o analize logów: Log (0 - 001,003,010) Log (1 - 010,011) Log (2 - 004,008,010)
grzegorzmen Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 przepływka słabo mierzy i tnie dawki . Można spróbować przeczyścić . Sterowanie Turbiny do sprawdzenia podciśnienia zawór N75 albo przycina się dźwignia od sprężarki.
rafeex Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2013 przepływomierz wymieniałem na nowy w październiku sprawdze w jakim stanie jest filtr powietrza. dziś też sprawdzałem kąt wtrysku i okazuje sie że wacha sie pomiedzy 31 a 32 a ztego co wiem powinno byc ok 49-51. z uwagi na powyższe zapłon mam pózny czy za wczesny i jak sie to może miec do mocy i do spalania czy jest to duzy odchył? i czy moze to miec wpływ na powyzsze logi?
grzegorzmen Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 to że wymieniałeś przepływomierz w październiku nie znaczy że jest dobry , czasami zakładasz nowy/regenerowany i nie mierzy poprawnie A jeśli kąt wtrysku sprawdzałeś w BS 000 to jest w granicach doregulowania i podczas pracy niema dużego wpływu na moc i logi . Ma znaczenie na zapalanie samochodu
ciahciah Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 w opisie po lewo masz napisane 1.9 TDI PD, a jeżeli logi są twojego auta to powinno pisać 1.9 TDI AFN pomyśl o wypaleniu-czyszczeniu kolektora ssącego i wydłubaniu scyzorykiem osadu z wlotów w głowicy statyczny kat wtrysku bierze udział tylko w momencie zapalania czyli do puki silnik nie złapie z 300obr ma on znaczenie, jak auto zapali elektronika kąt wysteruje jak należy i to że statyczny masz źle ustawiony kompletnie nie ma znaczenia, statyczny kat wtrysku jest ważny tylko przy zapalaniu bo w tej fazie elektronika za sprawą ciśnienie w pompie które w początkowej fazie rozruchu jest zerowe nie jest w stanie wysterować zadanego 49-51, jest jedno ale jeżeli ten kąt ustawisz ponad 60 albo poniżej 5 to elektronika może nie dać rady wysterować zadanego kąta bo braknie tej regulacji zakresu i wtedy większe spalanie lub twarda praca silnika może nastąpić ale to są kosmetyczne różnice, twój odchyl 31 zauważysz w zimie na mrozie bo auto po prostu zacznie zapalać kulawo, poza tym nie ma statyczny kąt kompletnie żadnego wpływu na twoje wymienione zagadnienia, rozróżniaj statyczny kat i dynamiczny czyli wysterowany elektroniką, jak w zimie od razu nie będzie odpalać będziesz wiedział co jest powodem, i nie słuchaj bredni że to normalne że dizel w zimie zapala słabo, du puki ropa nie zamarznie czyli do -35C dizel ma zapalać od razu sterowanie turbo się przycina, przydało by się wygonić pająki z wydechu w trasie
Rekomendowane odpowiedzi