Pio_p Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam mam audi a4 1.8t przebiek orginalny 220000 km ubywa mi olej co prawda przejechalem nim dopiero 1000 km dystans ten byl przejechany przy bardzo dynamicznej jezdyie nawet bardzo , ubylo mi ok 300-400 ml oleju ,z rury nieleci dym ,wyciekow wiekszych niema ,czym moze to byc spowodowane, czy jest sens to naprawaic ?? dzieki z gowy za odp pozdrawiam Piotr * nie używaj prefixu ALL jeżeli tego nie potrzeba - określa się wtedy konkretnie kod silnika - Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek13ns Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 winimalne zuzycie oleju to norma mi tyle bierze na 15 tysiecy, ale to przez turbinke, zaczyna sie pocic minimalnie, moze uciebie jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro71m-1 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Witam piszesz że zrobiłeś dopiero 1000km. Więc pewno wymieniałeś olej , uzupełnij stan pomiędzy minimum a max, pojeździj i sprawdź ponownie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surowik Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 mi pociło się spod chłodnicy oleju i tez nie było widać, sprawdź ale najpierw pojeździj i zobacz bo może faktycznie olej zassał sie a później nie spawdziłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi