wolgen Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Witam, Jest to mój pierwszy samochód i mało sie na nim znam Chodzi mi o światła. Gdzie mam wcisnąć gdy chce jeździć w dzień, a gdzie w nocy. Instrukcja obsługi nie jest konkretnie dla tego modelu dlatego ciężko jest mi sie połapać Dźwignia 1 poziom - postojowe 2 poziom - mijania Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć jak używać tych przycisków Pozdrawiam
POWER-KRIS Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Jeden to chalogeny przednie a drugi przeciwmgielna z tyłu. Jak nie ma mgły to mandat za użytkowanie. Sony Xperia Tapatalk 4
MANIUNI89 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Witam, dajesz dźwignię na poziom 2 jak to opisałeś i jeździsz i w nocy i w dzień. Chyba,że zamontujesz sobie LEDy z DRL-em i homologacją, to nie będziesz nic musiał włączą, ponieważ same się załączą po zapłonie. Tak jak kolega napisał wyżej: Jeden to halogeny przednie (jak masz mgłę to je włączasz) a drugi przeciwmgielna z tyłu (też włączasz jak jest mgła i widoczność spada do 50m, czasami używa się je w mocną ulewę). A pierwszy przycisk, to regulacja świateł w lampie, albo podnosisz, albo opuszczasz światła. gdzie 0- to górna granica wysokości, a 3 najniżej czyli świecą nieco poza błotnik samochodu. 4 przycisk to podgrzewanie tylnej szyby (i lusterek jak masz podgrzewane) przydaje się w zimę do odszraniania tylnej szyby i lusterek oraz w deszcz, aby szybciej odparowała woda:naughty: 5 przycisk, to awaryjne światła, używane w razie wypadku, awarii czy przeproszenia kogoś za coś, np. za wjechanie przy wyprzedzaniu przed nos. NIE SŁUŻĄ ONE DO PODZIĘKOWANIA !!! Dziękujemy migaczami lewy, prawy i jego wielokrotność. Wszystko:decayed:
wolgen Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Dzięki wielkie panowie ! Takich informacji trzeba mi było Pozdrawiam !
MANIUNI89 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Powodzonka i bezawaryjności:wink:
Grzesiek1985 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 tylko w terenie zabudowanym nie śmigaj na halogenach bo niebiescy się czepiaja:decayed:
rafal9119 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 ja w dzień daje dzwignia na pozycyjne + załacze halogeny przod i jakos nikt się nie czepia cały rok tak jezdze
grzegorzmen Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 ja w dzień daje dzwignia na pozycyjne + załacze halogeny przod i jakos nikt się nie czepia cały rok tak jezdze Bo niebiescy nie załapali bo masz światła BOSCHA zespolone i myśla że to mijania bo świecą z postojów kami:polew:
jacek70 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Też kiedyś tak jeżdziłem i niebiescy bez zajawki.
MANIUNI89 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Zależy na kogo trafisz, ale jak chcesz kusić los, to wiesz...
Rekomendowane odpowiedzi