Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa tandem oznaczenie

Gość Roman_A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ szukałem ale nie znalazłem info na temat pompy tandemowej oznaczenia a dokładnie chodzi mi o wybijane symbole V140 - V200 bo mam v140 ale nowsze produkcje tych pomp maja oznaczenie V200 czym to się różni ewentualnie co oznacza?

Będe wdzięczny za szybką odpowiedz.

Opublikowano

Raczej to nie ma znaczenia, pompa powinna mieć oznaczenia takie jak na tym zrzucie z ETKI.

MWSnap014.jpg

Opublikowano

ok, dzięki. Tak myślałem ale nie miałem pewności - pomijając że według ETKI powinienem mieć końcową literę Q a mam M znaczy była wymieniana już.

Opublikowano

niekoniecznie byla wymieniana. ja tez drazylem temat pompy vacum. jak sie Tobie uda i dostaniesz uzywke M to bierz bez wachania. w moim przypadku bylo tak:

siadla mi pompa vacu przecieki ropy i smierdzialo w srodku. wymienilem wpierw metalowa uszczelke ale to nie pomoglo. no to szukanie pompy.

mialem zamontowana 038 145 209 K firmy LuK. po rozpoznaniu tematu polecano pompe boscha. do serwisu i powiedzialem w czym sprawa wyglada tam za pompe 038 145 209 Q i zawolano 1400 zł :facepalm: no to allegro i i jest 038 145 209 Q. po zamontowaniu pompy ... roznica. pedal hamulca duzo wyzej stoi i mam wrazenie ze te hamulce ciut slabsze. kupilem jeszcze jedna pompe ale hamulce takie same. mi sie wydaje ze v200 to byc moze jakies oznaczenia podcisnienia. gdyby cos. mam na sprzedaz pompe boscha 038 145 209 Q