artur85 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam!!!!!Panowie jak na złość w wigilię wieczorem padła mi pompa od wspomagania.Pod niunią plama oleju odpaliłem przy skręcaniu coś wyje,kierownica chodzi jak w ciągniku.Nadmienie że moja a4 ma przebieg 300 tyś.km.Mam pytanie:Czy pompe naprawia się jeśli tak to jaki to koszt??Jeśli nie to ile może koszować nowa?Może ktoś z klubowiczów ma na zbyciu sprawną.Prosze o pilny kontakt w tej sprawie. Pozdrawiam!!!
Gość zdeniu Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 masz pewność że to pompa :?: może jakiś przewód ciśnieniowy od pompy do magla :cool2:
artur85 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2006 Na bank pompa zdeniu patrzyłem pod spodem i leci olej między kółkiem na którym chodzi pasek a pompą musiała puścić na jakimś oringu czy simeringu.
pre_pl Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 pompy się regeneruje, koszt około 300zł (ale zależy kto i gdzie). Czasem niestety to nie pomaga.
wiki Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Czasem niestety to nie pomaga. :?: no jak to albo ktoś sie podejmuje robi to dobrze dając gwarancję albo nie i nie rozumiem tego stwierdzenia :|
tomek261 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 ja płaciłem 250 zł i 6 miesiecy gwarancji, jednak niektorych pomp nie da sie zregenerować, ale bedzie dobrze
adadur Opublikowano 2 Stycznia 2007 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jak nie kręciłeś za dużo kiedy brakowało oleju to można pompę regenerować. Możliwe też że padło uszczelnienie. Generalnie wymontować i oddać do serwisu.
golab24 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 A gdzie moglbym takowa pompe zregenerowac lub kupic w okolicach Poznania? Jaki koszt jest nowej?
Rekomendowane odpowiedzi