Sliwka Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Witam, pogoda ostatnio nie rozpieszcza, a dodatkowo po deszczu jak otworzę klape to woda leje mi sie do srodka bagażnika. Wyplywa dokladnie z pomiedzy blachy a filcu wygluszajacego, przy podnoszeniu klapy do góry. Jest to mega wkurzajace zwlaszcza jak sie wozi jakies rzeczy. Po odkreceniu filcu problem ustal. Wiece moze czym to moze byc spowodowane? podejrzewam ze musze gdzies/cos uszczelnic, tylko jak to namierzyc...
bialy986 Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Kolego mam ten sam problem.Po ostatnich deszczach jak otwieralem bagażnik to lała się woda,identycznie jak u Ciebie.Wcześniej tego nie było.Dodam że mam lotke na klapie. wysłane za pomocą tapki
Sliwka Opublikowano 17 Września 2013 Autor Opublikowano 17 Września 2013 Hmm no to może w dwójkę się na uda rozkminić o co biega. Dzisiaj zwróciłem uwagę, że przy ściągniętym filcu jednak sie trochę polało, ale mam wrażenie że dużo mniej - i udało mi się zauważyć, że ta woda co dzisiaj spływała leciała przez dziurki w blaszce (te od wewnątrz) i zdaje sie ze ona napłynęła tam po prostu z klapy przy podnoszeniu do góry. Masz jakieś pomysły co to jeszcze moze byc?
bialy986 Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Mi jedynie przychodzi do głowy że to przez lotkę na tylnej klapie,tylko że wcześniej tego problemu nie było.Niestety pogoda deszczowa,a ja nie mam jak się za to zabrać żeby rozebrać i sprawdzić
Sliwka Opublikowano 18 Września 2013 Autor Opublikowano 18 Września 2013 jak masz lotke przykreconą do blachy to latwo sprawdzisz czy cos tam cieknie, ale u mnie nie ma lotki a problem wystepuje:decayed:
Sklepmotonet_eu Opublikowano 24 Września 2013 Opublikowano 24 Września 2013 A może to kwestia wadliwej uszczelki i stad spływająca woda do bagażnika? To tez moim zdaniem warto wziąć tutaj pod uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi