Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wielki problem! 3 sygnały i wykrzyknik na fisie do tego napis bremse,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę o pomoc ręce już opadają :( a mianowicie , Mam audi a4 b6 1.9 Tdi ostatnio w piątek zostawiłem auto i całą noc padał deszcz a sobote odpaliłem i przestawiłem auto i wszystko było normalnie potem czasami lekko padało a w niedziele gdy zbierałem się do domu odpalając auto nagle 3 sygnały dzwiękowe i wykrzyknik czerwony na fisie mruga a pod nim napis bremse a także cały czas mruga mi kontrolka od hamulca ręcznego, jak dałem na fisie aby pokazało to wyświetliło napis:vorsicht störung bremse abs service aufsuchen Nie mam pojęcia co jest grane płyn hamulcowy jest przed max .

Opublikowano

zwal klemy z aku może restart pomorze, żarówki od stopu nie padły ?

---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 20:20 ----------

a hidów nie masz może one sieją błędy ?

Opublikowano
  • Autor

Hidów nie mam a żarówki od stopu sprawne .

Opublikowano

u mnie pomogła wymiana plynu hamulcowego :eusathink:

Opublikowano
A miałeś identyczny przypadek ?

tak z tym , że hidy też miały swój wkład :wink: a że zbiegło sie to ze zmiana płynu i wywaleniem hidów ...to uj wie o co kaman

Opublikowano

mam identycznie przypadek w przy swoim, sprawdziłem klocki hamulcowe - OK, płyn - OK a pika i mruga, kuźwy można dostać,

ciekawy przypadek mamy ;) mam nadzieje że dziś na kompie coś wyjdzie, a i jeszcze jedno zapala się głównie przy skręcaniu kierownicą a gaśnie z niewiadomych przyczyn kiedy chce.

w tłumaczeniu tego niemieckiego coś takiego wyskakuje:

"Uwaga hamulce, abs awaria skonsultować się z usługą"

Opublikowano
mam identycznie przypadek w przy swoim, sprawdziłem klocki hamulcowe - OK, płyn - OK a pika i mruga, kuźwy można dostać,

ciekawy przypadek mamy ;) mam nadzieje że dziś na kompie coś wyjdzie, a i jeszcze jedno zapala się głównie przy skręcaniu kierownicą a gaśnie z niewiadomych przyczyn kiedy chce.

w tłumaczeniu tego niemieckiego coś takiego wyskakuje:

"Uwaga hamulce, abs awaria skonsultować się z usługą"

czujnik abs-u do sprawdzenia

Opublikowano

a ja bym na dzień dobry bezpiecznik od absu wyjął blaszki docisnął i psiknał wd-40 i tak samo od esp i nr 46 bodajże czy jakoś tak :wink:

Opublikowano

będę mieć to na uwadze ;) dzięki

Opublikowano

Podobny przypadek jak u kolegi Jaco90. Prawdopodobnie masz uszkodzony sterownik pompy ABS. Jest to takie ustrojstwo w komorze silnika przy pompie ABS (skręcone do niej na 6 torx`ów) w które wpina się wtykę do sterowania. Naprawiają to różne firmy tak za 150 zł. Wykręcasz to i im wysyłasz a oni odsyłają ci działąjący. tu masz linka np.

ABS BOSCH NAPRAWA STEROWNIKA - YouTube

a tu jak chłop sobie naprawia

---------- Post dopisany at 00:37 ---------- Poprzedni post napisany at 00:26 ----------

a tu masz jak mnie więcej wyjąć

VW B5: Passat ABS Module Removal for repair - YouTube

Opublikowano
  • Autor

O dziwem problem znikł sam , rano odpaliłem auto pojechałem na miasto po południu odpalając auto problemu już nie było i do tej pory za każdym razem spokój .A stało sie to po ulewie więc myslę że wilgoć dostała się do jakiegoś czujnika możliwe że przy kole i wszystko wróciła do normy już nic nie wywala na fisie , mam nadzieje , że problem nie wróci .

Opublikowano

A Aku sprawne? W b6 mialem takie cos jak aku konczyl zywot

Opublikowano
A Aku sprawne? W b6 mialem takie cos jak aku konczyl zywot

bo tak jest pewnie,niech sprawdzi i volt ma aku podczas rozruchu po np.nocy i będzie wiadomo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten sam problem, z dnia na dzień coraz gorzej, jak skręcałem w prawo to się zapalało jak w lewo gasło, potem już włączało się na wybojach, zdjąłem koła - klocki ok, nawet nie podejrzewałem bo z 6 miesięcy temu wymieniałem komplet. W zbiorniczku wydawało się że jest na max ale jakoś tak mnie wzięło i dolałem może nie wiem z 20ml tak żeby było widać na dnie sitka i ku mojemu zdziwieniu zgasło i na razie nic się nie zapala. Zobaczę z czasem co się będzie działo, mam nadzieje że będzie spokój.......

Opublikowano

mi czasami też krzyknie że coś nie tak z hamulcami... ale po chwili nie ma problemu... mi sączy jeden przewód hamulcowy z przodu więc pewnie to

Opublikowano

Jeśli na zakrętach to 99% przypadków malo płynu hamulcowego. Niestety przez to sitko wydaje się że jest poziom ok, ale tak naprawde nie ma prawidłowego.

Dolejcie płynu i podejrzewam ,że większości zniknie wykrzyknik. :)

Opublikowano

Ja miałem podobną sytuację!

Na zakrętach pojawiał się komunikat. Dolewka płynu załatwiła sprawę!!

Musi być MAX!