Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zablokowane przednie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam wielki problem z przednimi drzwiami od pasażera - auto stało kilka dni pod chmurka po jego odpaleniu i przejechaniu kilku km zaczela mrugac kontrolka od podgrzewania swiec zarowych (1.9 TDI) - VAG pokazal bald czujnika swiatel stop (zakupiłem już taki czujnik 55zl oryginal). Niestety drzwi przednie nie chcą się w ogole otworzyć ani od zewnątrz ani od srodka co więcej elektryka szyb i lusterka od tych dzrwi tez przestala dzialac... Dostalem się od srodka poprzez wyjecie schowka do kostki i tam prad dochodzi...

Pomozcie co moglo się stać i jak mogę otworzyć te drzwi...

Za wszelka pomoc z góry dziekuje!

Opublikowano

Może przełamane kable przy zawiasach drzwi, chociaż prędzej padają od strony kierowcy.

Chyba że przekładka z anglika

Prąd dochodzi dwoma przewodami grubszymi potem chyba 3 cienkie - komunikacja can.

Jak któryś ma przerwę to nic nie bedzie działać (szyby, zamek)

Aby teraz otworzyć drzwi trzeba by zdjąć tapicerkę i podać napięcie na kostkę siłownika

Może akumulator jest słaby jak postał kilka dni

Próbowałeś otwierać np przyciskiem od kierowcy na odpalonym silniku

Opublikowano

Tylko jak zdjąć całkowicie tapicerke drzwi jak drzwi sa zamknięte i nie idzie ich otworzyć od srodka...

Możliwe ze kable sa przetarte...

Na zapalonym silniku nie probowalem otworzyć drzwi...

Opublikowano

Trzeba próbować.Zdejmij listwe pod nią masz śruby oraz pod rączką.

Zaraz a klamką od wewnątrz nie idzie otworzyć?

Pozostałe drzwi w aucie się otwierają i zamykają pilotem?

Tapatalk

Opublikowano

W b6 kolek od zamka jest. Od srodka na pewno otwieraja sie drzwi klamka i elektryka nie ma nic do tego. To zwykle wymogi bezpieczenstwa.

Opublikowano

Mylisz się kolego, nie ma kołków, jak zamkniesz auto siedząc w środku pilotem, to nie otworzysz klamką

Masz B5 tam jest inaczej

Opublikowano

Pozostale drzwi otwieraja sie z pilota i elektryka dziala... Moze modul otwierania drzwi sie zepsul/spalil sie....?

Opublikowano

Czyli pozostaje wina albo kabli przy zawiasie bo zasilanie mierzyłeś że jest 12V (na grubych przewodach)

lub coś ze sterownikiem w drzwiach

Opublikowano

miałem to samo w swojej B6. skończyło się na "siłowym" rozebraniu tapicerki koło nóg pasażera. Nic się nie pourywało, ale zabawa był gruba. wsadziłem tam łapę poruszałem wtyczkami na styku drzwi ze słupkiem i pomogło. teraz już nie pamiętam czy był walnięty kabel czy po prostu na wtyczki się rozpięły.

Opublikowano

W B6 właśnie tak wymyślili że klamką od wewnątrz nie ta się otworzyć.

Weź tu człowieku otwórz drzwi w swoim aucie :facepalm:

Opublikowano

Tutaj jest ten sam problem co u mnie i jego rozwiązanie...

1.

- [A4 B6 AWX] awaryjne otwieranie drzwi • .: AUDI KLUB POLSKA :. •

2.

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/b6-avf-zablokowane-drzwi-pilna-pomoc-150569/

W Audi A4 jest jeszcze taka opcja awaryjnego otwierania drzwi:

dsc03653w.jpg

Opublikowano

Tylko że aby je tak awaryjnie otworzyć to muszą być otwarte:wink:

W ten sposób można je co najwyżej zamknąć w razie awarii centralnego zamka.

Swoją drogą w zamku są 2 stopnie ryglowania, pierwszy czyli normalne zamknięcie drzwi z możliwością otwarcia od środka np zamknięcie wyłącznikiem w drzwiach kierowcy i drugi gdzie dodatkowo nie ma możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz tzw funkcja SAFE aby nie dało się otworzyć drzwi po wybiciu szyby. Ten drugi stopień jest włączany poprzez zamknięcie zamka pilotem. Z tym że można to zawczasu wyłączyć w kodowaniu modułu komfortu aby w razie awarii zapobiec takim sytuacjom jak u założyciela wątku i nie stanąć przed koniecznością rwania tapicerki na zamkniętych drzwiach

Opublikowano

Wkoncu drzwi zostały otwarte poprzez podlacznie VAGa - kostka wypiela się z instalacji i drzwi po zamknieciu zablokowaly się i trzeba było otwierac je poprzez opcje awaryjnego otwierania drzwi... Zamek na razie działa wlozylem go do oczyszczenia i nasmarowałem go takim srodkiem jak ten:

ORYGINALNY Smar do zamków i zawiasów VW Audi (3573242797) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Czyli jak otworzyłeś?

Skasowałeś błąd? Pytam z ciekawości.

Opublikowano

Drzwi zostaly otwarte poprzez VAG'a i opcje awaryjnego otwierania drzwi - wtedy dopiero zamek puscil rygiel i mozna bylo normalnie otworzyc drzwi...

Opublikowano

sorki że odgrzewam kotleta, ale jak vag-iem awaryjnie otworzyć drzwi,

ponieważ od kierowcy mam zablokowane nie moge otworzyć ani od środka ani od zewnątrz, na szczęście mam zdjętą tapicerkę bo wymieniałem linkę w szybie, i przy próbie zamknięcia drzwi kierowcy zablokowały się na amen.

Opublikowano
sorki że odgrzewam kotleta, ale jak vag-iem awaryjnie otworzyć drzwi,

ponieważ od kierowcy mam zablokowane nie moge otworzyć ani od środka ani od zewnątrz, na szczęście mam zdjętą tapicerkę bo wymieniałem linkę w szybie, i przy próbie zamknięcia drzwi kierowcy zablokowały się na amen.

Od środka próbowałeś otworzyć drzwi? Najlepiej podjedz do mechanika który ma pojęcia o diagnostyce auta poprzez komputer. Ja musiałem wymienić moduł otwierania i zamykania drzwi bocznych...

Opublikowano

udało się otworzyć auto od środka, ale czemu się zablokowały nie mam pojęcia.