Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Filtr powietrza K&N co i jak? Wasze opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za dwa tygodnie jestem umówiony na korektę softu i zastanawiam się czy nie wrzucić filtra powietrza firmy K&N.

Może ktoś ma ten filtr u siebie?

Jakie są wasze odczucia?

Jak często go czyścić?

Jak go najlepiej czyścić?

Opublikowano

nic on nie zmieni potwierdzone na hamowni

Opublikowano

lepsze sapanie turbo bedzie:wink:

ja czyszcze kilka razy w roku powietrzem z kompresora + mycie w wodzie

Opublikowano

Jedyny + to chyba tylko to sapanie (jak dla kogo)

Jak w porę nie wyczyścisz lub jeździsz po kiepskich drogach gdzie się mocno kurzy to przepływka dostanie po d*pie. Jeżeli będziesz o niego dbał to nic się nie powinno dziać.

Przyrostów na rolkach nie ma się co spodziewać. Moim zdaniem lepiej tą kasę inaczej spożytkować :wink:

Opublikowano

Lepszy Pippercross:wink:

Tańszy gąbkowy i nie brudzi się. Wystarczy co jakiś czas przedmuchać powietrzem. :hi:

Opublikowano

Ja założyłem wkadke Pipercrossa - cena jak za dwa papierowe Knechty, więc nie ma się co zastanawiać :wink:

Opublikowano

Mówisz o stożku czy wkładce ? Na K&N nie ma co się szarpać. Lepiej Pipercrossa kupić

Różnica jest ogromna i za***iście odczuwalna podczas jazdy

Opublikowano
Mówisz o stożku czy wkładce ? Na K&N nie ma co się szarpać. Lepiej Pipercrossa kupić

Różnica jest ogromna i za***iście odczuwalna podczas jazdy

Może w AGB jest:decayed:

Fajne mają też stożki gąbkowe:wink:

Opublikowano

w 1.8T będzie też na duży plus.

jak założyłem to czułem jakbym wyjął korek z dolotu. w logach nie było jakiejś mega różnicy ale dużo szybciej reaguje na pedał gazu.

Opublikowano

Popieram zmiana na + , szybsza reakcja na gaz no, na trasie lepiej zbiera i dźwięk się poprawia :decayed:

Opublikowano
Popieram zmiana na + , szybsza reakcja na gaz no, na trasie lepiej zbiera i dźwięk się poprawia :decayed:

W ALT??:shock3: JA tam nic nie odczułem na Pippercrossie:wink:

Opublikowano

to chyba jakis efekt placebo , w ilu bym nie jechal autach z normalnym filtrze i jakims ala sportowym ,bez roznic ,jedynie w dzwieku moze troche .mocy tyle samo.

Opublikowano

to chyba jakis efekt placebo , w ilu bym nie jechal autach z normalnym filtrze i jakims ala sportowym ,bez roznic ,jedynie w dzwieku moze troche .mocy tyle samo.

nie efekt placebo tylko rzeczywistość. twoje stwierdzenie nic nie wyjaśnia. mogłeś jechać tico na papierowym filtrze a później uno na simocie astra bez filtra bo właściciel nie miał kasy na wymiane. myślałeś że będzie miał +30 koni od razu po założeniu że zacznie wgniatać w fotel? rozumiesz? :wink:

ja wziąłem 3 kumpli, pojechaliśmy na autostradę i w jedną stronę na papierowym a w drugą na pipku i różnica była bardzo odczuwalna. ogień na jednym i ogień na drugim. takie same warunki atmosferyczne. oczywiście mam na myśli turboPB

Opublikowano

bo jedyne co poprawia to samopoczucie i oproznia potfel:grin:

Opublikowano

uważaj na przeplywke...dźwięk troszkę inny i szybsza reakcja na gaz:P

Opublikowano
  • Autor

Mówisz z własnego doświadczenia? Bo tylko takie opinie mnie interesują.

Opublikowano

Mówisz z własnego doświadczenia? Bo tylko takie opinie mnie interesują.

niestety tak

auto bylo chamowane 1 hp wiecej niuton ten sam jedynie o 200 rpm szybciej max osiagniety:facepalm:

niepolecam lepiej zwykla wkladke czesciej wymienic:naughty:

Opublikowano

Wandej tu nie chodzi o przyrost mocy, przecież wkładka nic nie da to oczywiste:wink: tu chodzi o o liść dostarczonego powietrza... nie wiem jak pipercross ale kn coś tam dał i oczywiste że zaraz znajdzie się multum ludzi wpierających że tylko psychika itp.

btw. dla tych co są na nie, czy ktoś tu powiedział że po wkładce miał +Xhp ? bo z tego co widać to nie, reakcja na gaz to co innego :wink:

Opublikowano
Wandej tu nie chodzi o przyrost mocy, przecież wkładka nic nie da to oczywiste:wink: tu chodzi o o liść dostarczonego powietrza... nie wiem jak pipercross ale kn coś tam dał i oczywiste że zaraz znajdzie się multum ludzi wpierających że tylko psychika itp.

btw. dla tych co są na nie, czy ktoś tu powiedział że po wkładce miał +Xhp ? bo z tego co widać to nie, reakcja na gaz to co innego :wink:

Może i tak ale w zasadzie ją zakładając go myslalem że zmieni troszkę dźwięk spod maski ale na seryjnej puszce jest to samo:wink:Ją jak zdjalem dilot powietrza do puszki to wtedy dźwięk był fajny:naughty:Co do reakcji na gaz to nie wiem:wink:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2