karol2266 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Witam. Dziś popołudniu wymieniałem żarówkę w przednim reflektorze w swojej B6. Po wymianie miałem już wszystkie światła, ale zapaliła się kontrolka AIRBAG. Tu pytanie do was: jaka może być tego przyczyna? może poruszyłem coś podczas wymiany żarówki gdy wyjmowałem całą lampę?
zbyszek7791 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 obok reflektora na wzmocnieniu masz czujnik zderzeniowy sprawdź wtyczkę do niego
ucho.77 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 sprawdz vagiem z ktorej poduch blad ci wywalilo:wink:
karol2266 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Opublikowano 25 Września 2013 właśnie wróciłem z podwórka, jeszcze raz sprawdzałem i błędu już nie ma:-)
boban Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 u mnie to samo zapala się i gaśnie po jakimś czasie.., które miejsca sprawdzić?
piotrekpiwko Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Witam, Pali mi się kontrolka Air Bag. Zczytałem błędy: 2 Faults Found: 01222 - Crash Sensor Side Airbag: Passenger Side (G180) 012 - Electrical Fault in Circuit 01222 - Crash Sensor Side Airbag: Passenger Side (G180) 011 - Open Circuit - Intermittent Czujnik zderzeniowy który znajduje się w słupku między przednimi a tylnymi drzwiami był zamoczony. Wyjąłem, osuszyłem i założyłem. Jeden błąd zniknął tylko nie pamiętam który Ile jest w ogóle czujników zderzeniowych po stronie pasażera? Czy jest jeden tylko ten w słupku czy jeszcze gdzieś?
Rekomendowane odpowiedzi