piter1114 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 no właśnie, różnica duża, chociaż wskazania są zależne od temperatury (czujnik trzymałem w ręku) to i tak różnica za duża. Ten który sprawdzam, w aucie pokazywał max.60 st na blacie. Kolor zielony oznaczenia EH2 140 max. 45-07 059 919 501 ma wybite znaczki vw i audi /na vagu nie sprawdzałem temp. ale innych błędów vag nie pokazywał/
Sliwka Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 To są dwa termistory w jednej obudowie i maja pokazywać na obu. Ja się zawsze zastanawiam dlaczego siada ten od kąpa a ten od deski nie. nie zawsze, u mnie siadl raz od kompa, a przy drugiej okazji siadl od deski (tzn komp dobrze widzial 90st, za to na blacie ok 60)
OLIVER Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 no właśnie, różnica duża, chociaż wskazania są zależne od temperatury (czujnik trzymałem w ręku) to i tak różnica za duża.Ten który sprawdzam, w aucie pokazywał max.60 st na blacie. Kolor zielony oznaczenia EH2 140 max. 45-07 059 919 501 ma wybite znaczki vw i audi /na vagu nie sprawdzałem temp. ale innych błędów vag nie pokazywał/ Wygląda na to ze sprawdzamy te same czujniki patrząc na oznaczenie wybite na czujniku... Tym razem sprawdzałem w temperaturze pokojowej ponad 20* i zdecydowanie różnice są za duże ... To chyba pozostało Ci zakupić nowy czujnik ....... A jeszcze jedno jak termostat Ci działa?pytam bo nie masz porównania temperatur z Vaga..a to by nam wyjaśniło wszystko .... Ja przed kupnem nowego jeszcze bym sprawdził Vagiem temperatury silnik-licznik ...Przy tych wskazaniach powinna być duza różnica na Vagu...
piter1114 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 OK, kolejny pomiar czujnika potencjalnie uszkodzonego/NA BLACIE CAŁY CZAS 60 stop/ i nowego.Wyniki pokrywają się z tymi od OLIVER-a .Jutro go podłączam --------------------------------------------------------------------------------------------- CZUJNIK NOWY POMIARY /ZAKRES DO 2000 OHM/ PINY 1-3 /MIEDZIANE/ TEMP.POKOJOWA 1850 - 2000 OHM PINY 2-4 700 - 900 OHM OK, problem rozwiązany! nowy czujnik działa bez problemu. Pomiary dokonane na nowym czujniku (patrz wyżej) mogą posłużyć jako odnośnik. Wszystkie znaczne różnice w rezystancji obydwu czujników mogą oznaczać uszkodzenie, a co za tym idzie złe wskazania bądź na wskaźniku, bądź w sygnale do kompa. Dzięki za pomoc, pzdr,
enrike2 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 U mnie różnica temperatur wynosi ok 10 stopni czy to źle a czujnik ori z aso
OLIVER Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 U mnie różnica temperatur wynosi ok 10 stopni czy to źle a czujnik ori z aso A to na ciepłym silniku ? czy zimnym Bo jak na rozgrzanym to troche duza ta różnica....
flex78 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Może trochę mało wyraźne foto, ale da się odczytać - ostatnio sprawdzałem swój czujnik i pokrywa się z tą tabelą. Natomiast jeśli chodzi o drugą parę styków (druga sonda) to rezystancja jaką zmierzyłem jest o połowę mniejsza. Jak jest u was?
Rekomendowane odpowiedzi