Drac Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam, prawdopodonie bede ogladal w poniedzialek auto jak w temacie (oczywiscie nie sam, wespre sie Rogalem). Na moje pytanie, czy bierze olej, wlasciciel odpowiedzial, ze tak, ze bierze 1litr na 15tys km i ze podobno to normalka, prawda to? Pytanie do posiadaczy quattro 1,9 TDI oraz majacych z tym doswiadczenie forumowiczow. Ja znam jedynie taka regule - bierze olej, znaczy sie cos sie dzieje z silnikiem lub sie konczy... Czy moze orientujecie sie (tylko prosze o niezgadywanie osob nie posiadajacych quattro) , ile pali na 100km w jezdzie po miescie (Warszawa, korki)? O awaryjnosci quattro czytalem tu, ze nie ma problemow w porownaniu do napedu na jedna oske, takze nie pytam, chyba, zeby ktos chcial cos dodac o ewentualnych wadach przy quattro . Pozdrawiam wszystkich, Drac
dssn Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 w moim poprzednim 1,9 TDI Q z 2003 nie bylo takiego poroblemu, nie bral wlasciwie nic, od 15 do 15 tys km nie musialem nic dolewac, a sprawdzalem bagnet a gdzie bedziesz ogladal to auto ? w lublinie ? tam jest jedno 1,9 Q, nie polecam
Drac Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Niedobra informacja, bo ten bierze . A auto to http://otomoto.pl/audi-a4-avant-quttro-C5950328.html Pozdr., Drac
robert191 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 cytuje istrukacja audi a4 - To jest normalne ze silnik zuzywa olej , zaleznie od stylu jazdy oraz warunkow motor moze zuzywac do 0,5 L na 1000 km. w pierwszych 5000 km zuzycie moze byc wieksze. u mnie jeden 1 L na 15 000 km to standard , aczkolwiek ja duzo jezdze po austostradach z duzymi predosciami 180 i wicej wiec olej potrzeby jest do smarowania turbiny
pre_pl Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 normalne zjawisko w tym silniku, że bierze właśnie 1L oleju
Rekomendowane odpowiedzi