gregw Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Witam ponownie! W imieniu mojego znajomego prosze o pomoc w diagnozie problemu z jakim sie boryka. Auto to VW Golf V, motor 1,9 TDI BXE, bez modyfikacji elektronicznych i mechanicznych. Objawy - auto bez mocy włąsciwej dla tego motoru w calym zakresie obrotów, gaszenie silnika i kasowanie bledu VCDS-em nic nie daje. Jako, ze jestem wdzieczny z szybkiej interpretacji jaką uzyskalem od Was przy moim aucie prosze i tym razem osoby obeznane z tematem o pomoc. Logi: Grupy: n/a - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Static Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 018 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Basic Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Dynamic Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003,008,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003,010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM I teraz najwazniejsze - nie wiem czy cos zle robilem czy moze interfejs swiruje, ale nie moglem w ogole zlogowac grupy 000 w zadnym z logów. Mam nadzieje ze wyczytacie cos z pozostalych grup.. Od razu dodam, ze zamieszczone logi sa po wymianie czujnika G31 i skasowaniu błędu a auto dalej nie jedzie:thumbdown: dzieki i pozdr grzesiek
german81 Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 standartowy problem uszkodzona instalacjia miedzy sterownikiem a czujnikiem cisnienia w kolektorze .synhronizacja do poprawki 3 swiece do wymiany i zarówka spalona od postojówek .
gregw Opublikowano 28 Września 2013 Autor Opublikowano 28 Września 2013 dzieki Damian, przekaze koledze:thankyou2:
Rekomendowane odpowiedzi