Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skrzypi/trzeszczy coś w zawieszeniu NIE na dziurach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj jak wracałem z pracy zauważyłem, że zaczęło mi coś skrzypieć albo trzeszczeć w zawieszeniu (B5 Quattro).

Problem polega na tym, że nie skrzypi to na dziurach tylko w czasie jazdy po równej drodze bez dziur.

Próbowałem dziś kulać się po drodze na osiedlu (cisza i spokój) i jadąc 1km/h na luzie po płaskiej drodze słuchać to trzeszczenie i skrzypienie. Dźwięk dochodzi z okolicy przedniej osi.

Doprowadza mnie to do szału więc jak ktoś ma porady - pisać :(

Opublikowano

Otwórz drzwi kierowcy i złap za dach i bujaj autem na boki. Jak będzie skrzypiało z przodu stawiam na prosty wahacz dolny lub sam stabilizator , u mnie taki przypadek był i też tak skrzypiało na prostej drodze albo jak wysiadałem z auta :wink:

Opublikowano

Miałem coś podobnego :) doraźnie pomogło wstrzykniecie oleju do tej gumy stabilizatora ;] ale i tak skonczyło się wymianą :)

Opublikowano

Do wymiany dolni przedni wahacz .Przy okazji wymień łącznik stabilizatora.

Opublikowano

wstrzykniecie oleju do tej gumy pomoze ale nie na długo

Opublikowano

Trzeszczenie nasiliło się dość konkretnie. Teraz każdy ruch kierownicą na postoju albo przy powolnej jeździe to trzeszczenie.

Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Chociaż na miesiąc bo potem zawias by poszedł do remontu.

---------- Post dopisany 09-10-2013 at 21:43 ---------- Poprzedni post napisany 07-10-2013 at 00:57 ----------

Poniżej filmik z tego skrzypienia, może to się uda komuś rozszyfrować...

Audi A4 B5 Quattro trzeszczenie/skrzypienie w przednim zawieszeniu - YouTube