Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 Blb] Siemianowe Audi. Black Mat Project. Nowy Silnik ;-P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

środki są srebrne bo żeby wnęki okleić to dużo więcej foli trzeba :hi:

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 247,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
środki są srebrne bo żeby wnęki okleić to dużo więcej foli trzeba :hi:

Jak zawsze na łatwizna poszoł

Opublikowano

Ile kosztowało oklejenie całej fury:naughty:?

Opublikowano

aaaa tam jakieś nedzne grosze.... :grin::grin:

Siemian nie baw sie w drobne, bierz od razu A7....

Opublikowano
  • Autor

a7 brzydkie...

Opublikowano

Siemian nie lepiej 2.0 tfsi Q ??

Opublikowano
aaaa tam jakieś nedzne grosze.... :grin::grin:

Siemian nie baw sie w drobne, bierz od razu A7....

Pfff, i co bym tam rezał?:naughty:

Opublikowano
  • Autor

to były dwa silniki które brałem pod uwage. 2.0 tfsi vs 3.0 tdi.

Konsultowałem się z paroma osobami i potwierdzili to co mi się wydawało.

Za TDIkiem w moim przypadku przemawia to że ja normalnie nie jeżdze a mimo wszystko TFSI ma dużo szerszy wachlarz spalania.

Jak przy średnio dynamicznej i dynamicznej jezdzie TFSI i 3.0 TDI będą palić powiedzmy mniej więcej tyle samo, o tyle przy mega dynamicznej jezdzie ta róznica w spalaniu będzie robić się dużo większa na korzyść TDIka.

Poza tym nie wiem czemu ale jakoś dzwięk TFSI mi nie podchodzi :decayed::decayed::decayed: wiem że to ostatnia rzecz na którą się patrzy ale jednak :wink:

Opublikowano

Tylko też przy Twojej jeździe koszty serwisu tdi będą znacznie wyższe. A tfsi kupisz z mniejszym przebiegiem i lepiej utrzymane, nie wspomnę juŻ O AKCYZIE i o tym że 2.0 jest lżejsze...

Opublikowano
  • Autor

co do serwisu to nie do końca się zgodze. Wszystko zależy jak się trafi i taka jest prawda. Jedze BLB teoretycznie mocno usterkowym dieslem a przez 4 lata nie miałem zbytnio problemow z silnikiem...

A po drugie to Kerczi tfsi by mi dużo więcej palił. Co do przegiebu to napewno 3.0 tdi bedzie mialo wiekszy przelot... nie no nad silnikiem myslaem z 2 tygodnie temu i definitywnie postawiłem na 3.0 tdi więc mnie nie przekonasz :wink: brałem wszystkie za i przeciw...

Najchętniej bym kupił autko krajowe bo nie chce mi się jezdzć za autem... no i włąnie ta akcyza

Opublikowano

a masz gdzies na stanie heble od S5?

Opublikowano

Poza tym nie wiem czemu ale jakoś dzwięk TFSI mi nie podchodzi :decayed::decayed::decayed: wiem że to ostatnia rzecz na którą się patrzy ale jednak :wink:

i tu trzeba się zgodzić - benzynowe 4 gary w audi brzmią jak odkurzacz a dźwięk to bardzo ważna sprawa :whistling:

Opublikowano
Tylko też przy Twojej jeździe koszty serwisu tdi będą znacznie wyższe. A tfsi kupisz z mniejszym przebiegiem i lepiej utrzymane, nie wspomnę juŻ O AKCYZIE i o tym że 2.0 jest lżejsze...

Karolu, tylko przy legendarnym stylu jazdy Siemiana 2.0 TFSI będzie mu wciągało gigantyczne ilości oleju.. a doskonale wiemy, że aby temu zaradzić trzeba wydać naście tys PLN. (do rocznika 2011 oczywiście)

Opublikowano

i tu trzeba się zgodzić - benzynowe 4 gary w audi brzmią jak odkurzacz a dźwięk to bardzo ważna sprawa :whistling:

To akurat prawda :decayed:

Opublikowano

to były dwa silniki które brałem pod uwage. 2.0 tfsi vs 3.0 tdi.

Konsultowałem się z paroma osobami i potwierdzili to co mi się wydawało.

Za TDIkiem w moim przypadku przemawia to że ja normalnie nie jeżdze a mimo wszystko TFSI ma dużo szerszy wachlarz spalania.

Jak przy średnio dynamicznej i dynamicznej jezdzie TFSI i 3.0 TDI będą palić powiedzmy mniej więcej tyle samo, o tyle przy mega dynamicznej jezdzie ta róznica w spalaniu będzie robić się dużo większa na korzyść TDIka.

Generalnie trudno się z Tobą nie zgodzić:wink:

Na mój gust audi to irracjonalny wybór dla Ciebie, właśnie dlatego, że jak sam piszesz, mocniej eksploatujesz samochód:decayed:

Zmieniasz, to zmień na coś pancernego, kup evo i ciesz się jazdą, a lans i premium zostaw na czas późniejszy.

Nie będzie tanio w eksploatacji, ale jeżdząc grubo audi, bierzesz pod uwagę większe spalanie, zniszczenia jakim auto ulega chcąc nie chcąc, no i zmęczenie auta, które są ściśle powiązane z taką jazdą, więc szukanie oszczędności w spalaniu nieco mnie dziwi:wink:

Taniej by było jakbyś regularnie pojeździł po ułężu, poznaniu czy kielcach, bo koszt opon hebli i paliwa byłby znacząco niższy od reanimacji a4 po codziennej niewyżytej jeździe po drogach publicznych:wink:

Opublikowano
... niewyżytej jeździe ...

:polew:

Opublikowano
  • Autor

kurcze ostatnio zaczeły mi troche bić tarcze... dziwne... przecież są pływające...

Pooglądałem je i mają jakieś dziwne przebarwienia, nie wiem czy to normalne... tzn. nie same przebarwienia mnie martwią ale to że są jakieś takie nieregularne... nie wiem czy tak ma być...

001%20(kopiowanie).jpg

009%20(kopiowanie)g.jpg

poza tym zastanawia mnie co ile trzeba czyścić dziury w tarczach bo u mnie po paru tygodniach są praktycznie zapchane...

Jeszcze martwi mnie jedna sprawa dzisiaj pooglądałem dokładnie tarcze i zauważyłem jakby małe pęknięcia przy nawierceniach... czy z tym może się coś stać i czemu to tak jest? (devastation może Ty pomożesz??)

008%20(kopiowanie).jpg

Opublikowano

znowu katowałeś :facepalm:

:decayed:

Opublikowano

Rzeczywiście mają takie przebarwienia dziwne. Dev pewnie będzie wiedział co z nimi

Opublikowano
  • Autor
znowu katowałeś :facepalm:

:decayed:

poprostu się spieszyłem...