Skocz do zawartości
IGNOROWANY

auto drzy...co padlo????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chlopaki mam problem z moim adr ...mianowicie silnik drzy cala buda drzy lusterkanlataja jak sie w nim siedzi kiera sie trzesie itd...wymienilem juz caly wydech z siatka ,poduchy silnika co prawda na topran ake mysle ze to nie to...poduchy silnika,wszystkie gumy tlumika itd...sprzeglo cale auto nadal drzy na postoju glownie jak sie sie doda gazu lekko to przestaje...a podczas ruszanai to nawet drzwi mi lataja tak trzesie...co to moze byc???rozrzad ten tlumik mmoglby tak robic??bo mam rozrzad do zmiany!czy to moze problemy z obrotami???dzis jak vaga wpielem to pokazal blad speed engine zwarcie jakiesni tyle..o to moze byc????

Opublikowano

Dwumas niemial luzu jak pare dnintemu zmienialem sprzeglo.. z obrotami czasem sie wali bo faluja ale to czasem ...niewiem od czego te drgania ale sa dosc mocne na luzie...

Opublikowano

silnik normalnie pracuje na wszystkich garach?

Opublikowano

na vagu nie sprawdzalaem niewiem jak ..ale niema zadnych objawow zeby niechodzilo bo ma moc odpalamdobrze zbiera sie jak zawsze nie zamula...

Opublikowano

Objawy miałem podobne do twoich, bo raz też zrobiłem ten błąd, że dałem mechanikowi wstawić poduchy z Toprana i buda cała latała. One jako nowe to już są do d*py. Od razu poszły nowe oryginały z ASO i do dziś mam święty spokój ponad 3 lata.

Opublikowano

czyli to na 100procent poduchy?

Opublikowano
czyli to na 100procent poduchy?

prawdopodobnie najlepiej wjedź gdzieś na kanał i sprawdź poduszki przy silniku przy okazji można sprawdzić poduchy skrzyni biegów

Opublikowano

nie czytales ...poduchy silnika maja miesiac poduszki szkrzyni maja 3 miesiace

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu przyjrzał się tym poduszkom, bo tak jak wspomniałem też założyłem Toprana i było gorzej niż na wybitych starych oryginałach, bo cała buda dostawał drgań. Nie mówię, że to na 100% jest to, ale skoro wymieniałeś sprzęgło dwumas został sprawdzony, więc od tego drgań nie masz. Tłumik drgań przy rozrządzie ma za zadanie tylko odpowiednie napinanie cały czas paska, więc to też nie od niego.

Opublikowano

ja akurat jak zmienialem te poduszki to mialem tlumik koncowy do zmiany i od niego drzalo i buczalo ..i nie zwrocilem uwagi ale wymienilem caly wydeech a tu sie okazalo ze dalej to samo ;/.....

Opublikowano

a świece kiedy wymieniane ?? Podłącz VAG może coś pokaże :) I jak buda zaczyna drżeć to silnik pod maską jak się zachowuje skacze czy raczej w miejscu stoi ?? :)

Opublikowano

swiece nowe bo mialem przeglad lpg i kazali zmienic i zmienilem ..tydzien temu zapomnialem napisac...pod maska silnik lekko pracuje na wolnych obrotach ma takie zachwiania " lata wsumie ale lekko " widac po nim ze chodzi a chyba powinien sie nie ruszac nie?

a co do vaga to powiedz gdzie mam szukac to to sprawdze ...

Opublikowano

vagiem sprawdź ogólnie czy błędów nie ma :) Możliwe że te poduchy wszystko na to wskazuje, jak pisałeś że na dwumasie nie ma luzów i silnik ze spalaniem nie ma problemów (tzn. chodzi równo na wszystkich garach) to tylko poduchy zostają :)

Opublikowano

na vagu pare dni temu raz sie zapalil blad tłumaczac predkosci silnika czyli czujnik walu ...dzis sprawdze czy zapalil sie ponownie po skasowaniu ..

---------- Post dopisany 12-10-2013 at 11:44 ---------- Poprzedni post napisany 10-10-2013 at 09:36 ----------

a jakie poduszki polecacie pod silnik ? ori z aso ? czy lem febi cos innego????

Opublikowano

Lem robi na pierwszy montaż. Choć jak ja szukałem poduszek nowych to brałem z ASO, bo nie można było nigdzie dostać prawej poduszki z Lema, nie wiem jak teraz wygląda z tym sytuacja. Jeszcze możesz rozejrzeć się za poduszkami z Corteco, też dobra firma.

Opublikowano

no z lemaa tylko lewa wszedzie...

Opublikowano

Poduszki silnika... to że są "nowe" nie oznacza że są dobre.. może ktoś spartolił robotę przy wymianie i są tego skutki :facepalm:

Opublikowano

a co tam mozna spartolic ..?