younior Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Witam, szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć informacji o sprawdzonych firmach, które zajmują się doposażaniem Audi, zmiana zwykłego audio na nawigację z MMI. Czy ktoś klubowiczów ma doświadczenie w tym temacie i wykonywał u siebie taką operację albo może ktoś zajmuje się tym profesjonalnie? Zastanawia mnie na ile jest to inwazyjne z punktu widzenia auta oraz jaki mniej więcej może być koszt.
sowiq Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Ja się jakiś czas temu przymierzałem do zamiany MMI 2G LOW na wersję HIGH (czerwono-czarny wyświetlacz na monitor TFT). Koszty takiej operacji są dosyć spore. Samych gratów jest sporo a ich koszt zaczyna się od około 2,5k. Z wymianą cena grubo powyżej 3,5 (jedna firma wyceniła mi nawet na 6k). Więc jest to średnio opłacalne jeśli chodzi tylko o bajer A jeśli chodzi o dołożenie MMI, a nie zamianę istniejącego, to może być większy problem w zależności od tego jakie obecnie masz radio.
younior Opublikowano 14 Października 2013 Autor Opublikowano 14 Października 2013 W samochodzie, który właśnie kupuję zamontowane jest radio Audi Concert. Szczerze to nawet nie wiem czy to najgorsze możliwe radio czy są jakieś inne. Dopiero się wkręcam w tą markę (to moje pierwsze Audi). Rozumiem, że w razie przeróbki muszę liczyć się z wydatkiem rzędu ok 3500-4000 zł to faktycznie nie mało.
wrclaguna Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Lepiej juz dołozyć MMI 3G Ja u siebie robiłem taka operacje Niestety koszta sa spore
younior Opublikowano 15 Października 2013 Autor Opublikowano 15 Października 2013 wrclaguna, dzięki za sugestie. Narazie jestem na etapie rozkminiania czym wogole różnią się te wersje MMI Możesz mi powiedzieć ile Ciebie kosztowała taka przyjemność?
wrclaguna Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Przejscie z CONCERT/SYMPHONY na MMI 3G jest najdrozsza opcja ze wzgledu na dodatkowy koszt wiazki swiatłowodów . Na pewno gdzies w granicach od 5 tys. z montazem
younior Opublikowano 15 Października 2013 Autor Opublikowano 15 Października 2013 Rozumiem... liczyłem, że będzie jakiś 1000 mniej No ale to tylko moje założenia nie poparte żadną wiedzą. Znacie może jakieś*sprawdzone firmy, które robią takie rzeczy?
wrclaguna Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Duzo jest firm co zakładaja NAVI Skad jestes ? dam ci najblizsze namiary
younior Opublikowano 15 Października 2013 Autor Opublikowano 15 Października 2013 wrclaguna jestem z Warszawy i bardzo dziękuje Ogólnie myślę, że będę mógł podjechać gdzieś dalej jeżeli stosunek jakości do ceny będzie lepszy.
wrclaguna Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Ci goscie ogarniaja tematy Naviservice.com.pl - okablowania do systemów nawigacji satelitarnej
younior Opublikowano 15 Października 2013 Autor Opublikowano 15 Października 2013 O! Sąsiedzi prawie Dziękuje serdecznie!
kamilgy Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam, a czy pomożecie mi... chcę zmienić moej radio chourus z czarno-czerwonym wyświetlaczem na radio sterowane tymi guzikami przy skrzyni biegów i kolorowym wyświetlaczem. Czy ktoś mógł by mi pomóc i powiedzieć co bedę potrzebował ? Numery części mile widziane :-) Przypuszczam ze ten panel sterowania, oczywiście wyświetlacz razem z ramką i zmieniarkę żeby zastąpić dziurę po obecnym radiu. Co dalej... ? Z góry dziękuję za pomoc :-)
Rekomendowane odpowiedzi