WaskiKR Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 Witam Kolegów. Mam pytanie wymieniałem ostatnio tarcze z przodu, przegub zewnętrzny po stronie kierowcy, drążek kierowniczy po stronie pasażera.I od tamtego momentu autko podczas jazdy przy 100km/h zaczyna mocno wibrować i tak do 130 potem to słabnie choć pewnie tak nie ze względu na to że może rosną częstotliwość tych drgań i przez to powyżej tej granicy nie jest tak wyczuwalne. Byłem u wulkanizatora i koła są wyważone i na zbieżności też jest ok. Poniżej 100 nie czuć tego wcale. Dodam że wibracje nie są uzależnione od obrotów lecz tylko do prędkości.Słychać jedynie jakiś delikatny szum ale nie do końca jednostajny po stronie pasażera może łożysko czy cała piasta?.Dwu-masa też odpada gdyż jej nie mam bo mam zwykłe sprzęgło 1,6 ADP ( Nowe, Był wymieniany cały silnik ale już po wymianie wyżej wymienionych części). Poduszki ok te zepsute wymienione też.Miał ktoś z was podobny problem. Dodam że wibracje chyba najbardziej czuć na fotelu pasażera.
Skalpel1986 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Siemanko, a zobacz półoś. Być może ona jest przyczyną.
jacek70 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Może to łożysko? Czy było wymieniane?
WaskiKR Opublikowano 23 Października 2013 Autor Opublikowano 23 Października 2013 szum już zlokalizowałem łożysko w skrzyni delikatnie szumi tam gdzie wchodzi w nie przegub wewnętrzny a le wibracje jeszcze nie łożysko na kole wygląda na ok po sprawdzenie i pół ośka, sama nie miała jak się za bardzo skrzywić nie były ruszane tym bardziej odkręcane. Poszukiwań ciąg dalszy musi nastąpić
Rekomendowane odpowiedzi