kaska549 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 otóż problem polega na tym ze podczas pracy silnika ciężko mi wchodzi jedynka i wsteczny, przy jedynce jest taki jakby opór i przy wstecznym tak samo, gdy silnik jest zgaszony takiego problemu nie ma jedynka ładnie leciutko wchodzi, co to może być?
mycha1236 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Wydaje mi się ze może to być synchronizator 1 biegu , inne biegi wchodzą dobrze ?
kaska549 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Opublikowano 18 Października 2013 tak inne leciutko tylko z 1 i wstecznym sa problemy ---------- Post dopisany at 19:40 ---------- Poprzedni post napisany at 15:31 ---------- kto pomoże?
mycha1236 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Tak jak wyżej pisałem jeżeli reszta wchodzi normalnie a 1 i wsteczny to podejrzany jest synchronizator 1 biegu
Łukasz13 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Tak jak wyżej pisałem jeżeli reszta wchodzi normalnie a 1 i wsteczny to podejrzany jest synchronizator 1 biegu To na pewno nie synchronizator tylko raczej słabo rozłanczające sprzęgło, najprawdoodobniej do wymiany.
mycha1236 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 a przy sprzęgle nie bylo by problemu z wrzuceniem każdego biegu a nie tylko 1 i wstecznego ?
athek Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Miałem to samo ciężko wchodziły 1 i wsteczny reszta ok. dzisiaj mi się tryby ze skrzyni wysypały.. nie zapalę silnika nawet bo blokuje coś i rozrusznik staje. nie można go ruszyć koła zablokowane. więc zapewne w twoim przypadku może to też nie być nic miłego ;/ podjedź do mechanika niech spuści olej ze skrzyni jeśli ma opiłki w złotawym kolorze to znaczy ze synchronizator siadł jeśli nie ma opiłków no to będzie coś innego
Rekomendowane odpowiedzi