karol24 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Panowie, dzisiaj zauważyłem coś takiego Silnik uwalony olejem pod EGRem i pompą vacum czyli czeka mnie wymiana uszczelki? czy płyn śmierdzi spalinami trudno mi powiedzieć.
machina Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 To wygląda na osad z oleju. Zrób test na obecność spalin.
karol24 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Opublikowano 22 Października 2013 A jak będą spaliny to uszczelka? fak...
machina Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Tak, ale spaliny w teście nie zawsze wychodzą nawet gdy są. Rozgrzej przed testem dobrze silnik.
jacek70 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Olej w płynie = uszczelka.W zasadzie to już o tym wiesz tylko nie dopuszczasz tej myśli.
Hołowczyc20 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Ja ze swojej strony dodam że miałem to samo w 80-tce olej w płynie i płyn w oleju do tego grzała się dosyć mocno,wszystko wróciło do normy po wymianie uszczelki pod głowicą Ps w kwestii uszczelki to najlepiej ori,lub VictorRainz
sony_dark Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 no niestety też potwierdzam, dzisiaj rozmawiałem z kolegą ze studiów i on identyczna sytuacja jak u ciebie olej w wodzie (uszczelka)
machina Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Jest jeszcze jedna opcja, aczkolwiek mniej prawdopodobna; uszkodzona chodniczka oleju ta w podstawie filtra oleju:wink:
sony_dark Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 no tak ale to chyba rzadkość, takie akcje to częste są ale w Kia Carnival
karol24 Opublikowano 23 Października 2013 Autor Opublikowano 23 Października 2013 Po Wszystkich Św będzie robiona uszczelka mechanik mówił, że w tysiaku sie zamknie, bo głowicę daje do planowania razem z gniazdami wtrysków i coś tam jeszcze. Chłop zna się i też mi w mojej poprzedniej corsinie robił uszczelkę.
machina Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 W tysiaku, to coś tanio:decayed: same części tj. uszczelka głowicy, uszczelka tandem pompy, nowe śruby głowicy, śruby pompowtryskiwaczy, zestaw uszczelek pompowtryskiwaczy, olej, płyn być może również rozrząd lub chociaż sam pasek rozrządu to już jest kwota ok 1000zł
karol24 Opublikowano 23 Października 2013 Autor Opublikowano 23 Października 2013 rozrząd nie, wymieniałem 35tyś temu, kompletny, części też uda się załatwić z upustem
Sherlock Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 tanie te b5 tysiaka to ja dałem za same uszczelki także nie ma co narzekać tylko zrobić i jezdzić
Rekomendowane odpowiedzi