soul87 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 A4 3.0 Cracked engine block - AudiWorld Forums Forum Audi A6 Klub :: Zobacz temat - [A6 C5] V6 3.0 - czy to uszczelka pod głowicą? - [A4 B6 3.0] uciekajacy plyn/ uszczelka • .: AUDI KLUB POLSKA :. • - a4 b6 rozwiazany • .: AUDI KLUB POLSKA :. • nie chce mi sie szukac dalej
Lutek90 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 a ja polecam 2.0T bardzo dobrze się zbiera 7.5 do 100 oczywiscie manual , robię nim i krótkie i długie trasy (uk-PL) spalanie bardzo przyjemne 6.5l wg komputera na trasie i około 9l w mieście , co do usterek to słyszałem ze wtrsyki kiepskie niby są ale ile tym prawdy to nikt nie wie bo na ogół wypowiadają się ludzie co nigdy stycznosci z takimi slinikami nie mieli , ja jeżdze na razie pół roku , jeszcze usterek nie miałem żadnych poand 15 tys przejechane , trzeba pilnować oleju i tyle bo lubi łyknąć zresztą jak każdy silnik turbodoładowany średnio około 1l-1.5l od wymiany do wymiany.
wircik Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja mam ją już 4 rok i latam nią po autostradach i wkoło komina - na liczniku 224 tysi. i hula
powaguspisz Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 a ja polecam 2.0T bardzo dobrze się zbiera 7.5 do 100 oczywiscie manual , robię nim i krótkie i długie trasy (uk-PL) spalanie bardzo przyjemne 6.5l wg komputera na trasie i około 9l w mieście , co do usterek to słyszałem ze wtrsyki kiepskie niby są ale ile tym prawdy to nikt nie wie bo na ogół wypowiadają się ludzie co nigdy stycznosci z takimi slinikami nie mieli , ja jeżdze na razie pół roku , jeszcze usterek nie miałem żadnych poand 15 tys przejechane , trzeba pilnować oleju i tyle bo lubi łyknąć zresztą jak każdy silnik turbodoładowany średnio około 1l-1.5l od wymiany do wymiany. Z tym modelem silnikowym jedyne co wiem bo dwóch kumpli ma taki to kłopot z wałkami, niestety skończyły się naturalnie ale jakoś zbyt szybko bo niespełna po 100 tyś. Co do oleju, jakości oleju i stanu oleju było wszystko pilnowane.
barb123 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 a ja polecam 2.0T bardzo dobrze się zbiera 7.5 do 100 oczywiscie manual , robię nim i krótkie i długie trasy (uk-PL) spalanie bardzo przyjemne 6.5l wg komputera na trasie i około 9l w mieście , co do usterek to słyszałem ze wtrsyki kiepskie niby są ale ile tym prawdy to nikt nie wie bo na ogół wypowiadają się ludzie co nigdy stycznosci z takimi slinikami nie mieli , ja jeżdze na razie pół roku , jeszcze usterek nie miałem żadnych poand 15 tys przejechane , trzeba pilnować oleju i tyle bo lubi łyknąć zresztą jak każdy silnik turbodoładowany średnio około 1l-1.5l od wymiany do wymiany. Pochwal sie w innym temacie. Pytanie było 1.8t czy 3.0. Ekonomiczniejsze na pewno będzie 1.8t. Ciężko jednak znaleźć zadbane. Ja szukałem ponad 6 miesięcy.
abc77 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Jestem wlasnie u rodziny w Niemczech. Bede do 04.05. Na razie nic ciekawego nie widzialem. Szukam od miesiaca (w Polsce szukalem w necie), teraz tu juz ogladalem 3, ale bite. Szukam dalej.
Requiem Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Ja mam 1.8t BFB Q. Auto kupiłem nie bite jednak lekko zaniedbane (wyszło po pół roku) zmienione: wszystkie rurki pod/nadciśnienie kompletny rozrząd wszystkie amortyzatory wszystkie wahacze regenerowane bi-xenony (plus nowe żarniki) regenerowana maglownica 2x termostat (okazuje się że tylko oryginalny daje rade;)) założyłem gaz + nowe zimówki + nowe koła na lato uszczelka pod deklem (świec i oleju nie licze) tak więc po wydaniu 20k mogę powiedzieć że mam ogarnięte auto
wampir Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 To została Ci jeszcze przepływka, dv, n75, n249, sonda lambda, inzektor, hamulce, i przetwornice xenonow
Rekomendowane odpowiedzi