Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Felga oryginał czy podróba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Kupiłem ori felgi z audi a4 b8. Stan bardzo dobry i kiedy je czyściłem przed montażem opon w oczy rzuciła mi się jedna nieścisłość a mianowicie na jednej feldze w polu gdzie pisze "made in austria" jest następująca rzecz a1170b00e7cdcc92med.jpg i teraz pytanie to podróba czy jak bo numery felgi znaczek audi itp są takie same jak na pozostałych felgach. Na 3 felgach pisze "made in austria". Wszystkie felgi są proste, nie malowane więc to dla mnie nie problem ale ciekawość mnie zżera <lol>.

Pozdro Pablo

Opublikowano

Skoro masz 3x Austria i 1xChina to ........????

Jak myślisz ?

Opublikowano

Wszystkie ori z nowymi był za dopłatą komplet felg i opon 16 na zimę wlasnie Austria lub China. ;-)

Mam z ASO i 4x China. :-(

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

Nie jestem pewien ale powiem wam tak. Pracuje w firmie Pass* produkującej części do naszych samochodów. Ostatnio tzn rok temu nasza firma otworzyła siedzibę w Chinach i niektóre części mogą mieć oznaczenie China lub CCC (chinski certyfikat jakości, bez niego nie można produkowac tam) My produkujemy węże, zbrojone, gumowe olejowe, skladamy częśći z elektrozaworów, rstryktorów, filtrów, konektorów, poliamidów, łączników itd itp. Nie wiem jak z felgami bo nasza firma nie produkuje ich, ale skoro Audi, VW, Seat, Mercedes, Volvo, Ford itp decyduja sie na produkcje podzespołów w firmie mieszczącej w polsce to dlaczego nie produkowac tanszą siłą roboczą felg o takiej samej jakości w Chinach? Ale to też zależy z którego roku śa felgi, jeśli 2011/12/13 to duże prawdopodobienstwo że są oryginalne.

Opublikowano

3 na bank są ori. Auto wyjechało na nich z salonu, tylko ta jedna mnie ciekawi bo wszystkie oznaczenia jak ori tylko ten napis china .Felgi wszystkie z 2009 roku. Może faktycznie ori z chin w końcu co teraz nie jest z chin hahaha

Opublikowano

Przed sprzedażą auta ktoś je założył,nie patrząc na składzie co ma.Z wierzchu niby identyko a tu jedna inna.

Ewentualnie poprzedni właściciel jedną rozwalił i dokupił taką samą nie zwracając uwagi gdzie była wyprodukowana.

Opublikowano

Osobiście też mam ori felgi 18 audi - są na nich znaczki audi i nr katalogowe a i jest też napis made in china

Koledzy przyzwyczajcie się - dzisiaj powiedzenie co z chin to do d*py już nie istnieje - dużo szanujących się producentów przenosi swoje produkcje do ich lub zleca produkcję w chinach narzucając pewien standard wykonania i użytych materiałów.