izol84 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 witam.zauważyłem ostatnio ze od błotnika odstaje mi lewa przednia lampa.po otwarciu klapy zauważyłem ze jeden z zaczepów jest pęknięty.i tu moje pytanie-da sie to naprawic jakos??
jacek70 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Można skleić klejem dwuskładnikowym lub klejem na gorąco.
radio22 Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Ja bym się nie bawił w klejenie zaczepu najlepiej pojechać do zakładu gdzie spawają tworzywa sztuczne i ładnie zespawają. A z klejem różnie bywa przecież lampa cały czas pracuję podczas jazdy i jest poddana na drgania.
wilku213 Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 ja tam kleiłem dwuskładnikowym klejem cx-80 auto-weld (spawanie na zimno) trzyma juz rok. Bardzo dobry klej
puffi Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 Skoro lampa odstaje to sprawdź od razu dolne mocowanie.
marekg Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 kupujesz w ASO zestaw naprawczy i montujesz.
staaudi Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 A może taniej będzie kupić używkę i założyć bez klejenia?
marekg Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 A może taniej będzie kupić używkę i założyć bez klejenia? po co ? napisałem wyżej, producent przewidział możliwość naprawy tego poprzez zestaw naprawczy. Zostawiasz swoją lampę, naprawiasz mocowania zgodnie z tym jak przewidział to producent.
izol84 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Opublikowano 1 Listopada 2013 marekg ZESTAW NAPRAWCZY USZY REFLEKTORA AUDI A4 B6 (3668545087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. chodzi ci o to tak??nie wiedzialem ze mozna zmienic same mocowania.dzieki
mlodziak22 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 wolałbym kupić drugą lampę z całymi uchwytami ,niż zestaw naprawczy za 100zł
marekg Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 marekgZESTAW NAPRAWCZY USZY REFLEKTORA AUDI A4 B6 (3668545087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. chodzi ci o to tak??nie wiedzialem ze mozna zmienic same mocowania.dzieki Tak to jest takie coś. Ale polecam poszukać w ASO bo kosztuje dużo mniej niż ta cena z allegro. Dość prosto jest to zamontować i masz nowe górne zaczepy lampy a całą resztę tejże masz ori jak miałeś w samochodzie ---------- Post dopisany at 16:15 ---------- Poprzedni post napisany at 16:05 ---------- wolałbym kupić drugą lampę z całymi uchwytami ,niż zestaw naprawczy za 100zł a po co ci druga lampa jeśli masz swoją w pełni sprawną, oryginalną fabryczną a potrzeba ci tylko nowe zaczepy? Zestaw w ASO kosztuje nie więcej jak 60-80 PLN (nie pamięam już dokładnie). Uważasz, że kupisz dobrą lampę w tej cenie na allegro? za 50 złotych to są lampy, które już mają odłamane zaczepy... Ja tam wolałem mieć swoją lampę i jak tylko się dowiedziałem o możliwości naprawy tym zestawem to to zrobiłem.
Van_Gogh Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Panowie, odświeżam temat. Mam podobny problem co kolega wrzucający post. Reflektor identycznie odstaje, lecz na uszach nie mam żadnych pęknięć. Jaka może być inna przyczyna?
greg2505 Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 możliwe że dołem jest nie włożona do końca ,albo trzeba wyregulować dolny ślizg lampy,przykręcony do pasa
esco Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 To ja odgrzeje kotleta. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak prawidłowo zamontować przednie reflektory? Mam wrażenie że coś jest nie tak z przednim zderzakiem, bo jakkolwiek zamontuje światła zawsze z którejś strony odstaje. Macie może zdjęcia prawidłowego montażu reflektorów?
Rabbi Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Patrząc na to spasowanie auto musiało być po dzwonie że takie cuda wychodzą z reflektorem.Jedź do jakiegoś ogarniętego blacharza i trochę to poprawi ale szału bym nie oczekiwał
esco Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Wątpię, żeby było po dzwonie. Wiedziałbym o tym. Rzucie proszę okiem na zderzak od góry może po prostu czegoś nie widzę. ;-) Zastanawiam się czy to może być kwestia regulacji samego zderzaka. Może po wymianie rozrządu? Dlatego też chciałbym zobaczyć jak wygląda prawidłowe ustawienie reflektorów. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez esco
Pawel_a4b6avf Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Witam, Panowie, odgrzewam stary temat, żeby nie zakładać nowego. U mnie mocowania górne spoko,, dolne ułamane.. gdzieś ten kawałeczek odpadł. Czy do dolnego mocowania producent również przewidział jakiś zestaw naprawczy ? Objawy to delikatne drgania reflektora.. najbardziej widoczne gdy podjadę blisko pod ścianę w garażu.. Dotyczy reflektora od strony kierowcy.
Rekomendowane odpowiedzi