Fido Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ja już zgłupiałem. W opisie aukcji jest tak Interfejs posiada podstawowe sterowanie (przeglądanie folderów, sterowanie odtwarzaniem), nie ma możliwości wyświetlania tekstu na fabrycznym radiu samochodu (z wyjątkiem BMW i Toyota gdzie tagi id3 mogą być odtwarzane). Radio ok a co z FISem ? Ma ktoś to przy Concercie II i działa ???
nitroo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Na radiu nie ma, ale na FIS jest. Concert będzie pokazywał Track 01, ale FIS już tytuł z ID3.
Fido Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Hmmm, no to trzeba poszukać w takim razie kupca na Yatoura. Pytanie jeszcze czy ten Dension też ma taki sam rozkład katalogów czyli 6 folderów po 99 utworów ??? Bo nie mogę nigdzie doczytać. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Fido
cinkers Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dension ma to chyba lepiej rozwiązane. Nie trzeba nazywać CD01 etc. wystarczy pliki wrzucić do folderu. Dodatkowo czyta podfoldery na zasadzie przerzucania podfolderów poprzez FF i REW. Są 4 główne foldery (przerzucane przez poszczególne CD) a CD5 to cała muzyka z pendrive'a bez katalogów. W instrukcji Dension proponuje wrzucić np. do głównych folderów gatunki, później do podfolderu artystę i dalej płytę i utwory. Nie wiem tylko jak to się przełącza na poziomie drugiego podfoldera - raczej tutaj już nie będzie to działało. Co do wyświetlania utworów - w radiu tego nie ma. Na FISie nie wiem bo dokładałem pełnego FISa i mam niegasnący sygnał o braku płynu do spryskiwaczy. Jak to rozwiążę to się okaże czy pokazuje. Po pierwszym kontakcie z Dension Gateway lite BT - jakość muzyki z BT taka sobie, jakość rozmów z BT - marna. Raczej BT jako dodatek... Poza tym muszę parować tel za każdym razem. Jakości z USB jeszcze zbytnio nie sprawdzałem ze względu na brak czasu. Za 400zł spodziewałem się czegoś więcej. Pzdr.
nitroo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Znalazłem info: iGateway działa na zasadzie zmieniarki w samochodzie. Po podłączeniu do samochodu, radio rozpoznaje interfejs jako zewnętrzną zmieniarkę. Dzieki emulowaniu zmieniarki obsługa iGateway jest podobna jak obsługa oryginalnej zmieniarki w samochodzie. Czyli 6 folderów po 99 utworów. jarko_ns ją ma Dension ma to chyba lepiej rozwiązane. Nie trzeba nazywać CD01 etc. wystarczy pliki wrzucić do folderu. Dodatkowo czyta podfoldery na zasadzie przerzucania podfolderów poprzez FF i REW. Są 4 główne foldery (przerzucane przez poszczególne CD) a CD5 to cała muzyka z pendrive'a bez katalogów. W instrukcji Dension proponuje wrzucić np. do głównych folderów gatunki, później do podfolderu artystę i dalej płytę i utwory. Nie wiem tylko jak to się przełącza na poziomie drugiego podfoldera - raczej tutaj już nie będzie to działało. Co do wyświetlania utworów - w radiu tego nie ma. Na FISie nie wiem bo dokładałem pełnego FISa i mam niegasnący sygnał o braku płynu do spryskiwaczy. Jak to rozwiążę to się okaże czy pokazuje. Po pierwszym kontakcie z Dension Gateway lite BT - jakość muzyki z BT taka sobie, jakość rozmów z BT - marna. Raczej BT jako dodatek... Poza tym muszę parować tel za każdym razem. Jakości z USB jeszcze zbytnio nie sprawdzałem ze względu na brak czasu. Za 400zł spodziewałem się czegoś więcej. Pzdr. No ja mam BT ori w aucie, więc tego nie potrzebuję. Podjedź do mnie, to sprawdzimy FIS, co?
Fido Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 A więc 6x99 , szkoda. A miałem nadzieję że inaczej.
nitroo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Niby tak, ale ciekawi mnie to, jak sprawdzić zawartość podfolderów. Cinkers, musimy się spotkać
Fido Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dajcie znać jakby co bo prawdę mówiąc się tym zainteresowałem. Fajnie by było mieć nazwy na Fisie i większą ilość folderów z muzą do wyboru.
nitroo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 No spoko, jak tylko się ugadam z Marcinem, to opiszę spostrzeżenia
GreGoriO Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 a jak sprawa wygląda z wersją radia. Concert II.... czy dla B6 i B7 jest różnica? tak jak w sterowaniu w kierownicy?
nitroo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 A jaka jest różnica w sterowaniu Concertem 2 z kierownicy między B6 i B7? Ja mam Concerta z B7 i zmieniarkę Yatoura.
GreGoriO Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Radio B6 i kierownica B7,B8 etc. Nie działa sterowanie w prawej rolce w kierownicy Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
nitroo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 A o to chodzi Swoją drogą, czy multi kiera z B6 obsłuży sterowanie radiem z B7?
cinkers Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Dajcie znać jakby co bo prawdę mówiąc się tym zainteresowałem. Fajnie by było mieć nazwy na Fisie i większą ilość folderów z muzą do wyboru. Na FISie nie ma nazw. Tylko tak jak na radiu czyli cd i track. Przynajmniej w tej mojej. Wyższe modele powinny to mieć. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
nitroo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Bo masz wersję niestety bez CANGateway.
Rekomendowane odpowiedzi