danon555 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam! Mam problem z wężem do serwa. Dziś przy próbie odpalenia silnika strzeliło pod maską, pojawiło się dużo siwego dymu i silnik nie odpalił. Po otworzeniu maski, okazało się że pękł wąż ciśnieniowy który idzie do serwa i wytopiło dziurę w macie izolacyjnej pod maską. Po odpaleniu silnika, pęknięty wąż się zasysa i syczy. Jaka może być tego przyczyna, od czego zacząć poszukiwania usterki i skąd taka duża ilość dymu pod maską? Proszę o pomoc.
Jabcok Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 O widzisz kolego - jeśli chodzi o ten sam wężyk to mi też go zasysa... Jak go rozłącze to silnik gaśnie. Tyle,że u mnie ten wąż się normalnie trzyma. Piszę tylko moje spostrzeżenia. Piszę, ponieważ mam problemy z odpalaniem auta, tlatego szukam punktu zaczepienia dlaczego u mnie tak jest .
ja74687 Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 a może z serwem coś macie nie tak bo nie powinno go zasysać
Jabcok Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 No może i bym uwierzył, ale nie ma żadnych oznak niesprawnego serwa - hamulce są jakie powinny być.
ja74687 Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 to może węże się zużyły po prostu i nie mają już tych właściwości może wymień wąż podciśnienia i zobacz co się będzie działo
danon555 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 Ja tak zrobiłem, czyli wymieniłem ten wąż na na zwykły wąż ciśnieniowy za 4zł i póki co jest dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi