Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kontrolki świateł postojoych oraz mijania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem ciekawe co jest źle lub czemu tak jest, iż nie ma oddzielnej kontrolki od świateł postojowych oraz świateł mijania ?

W moim aucie wystarczy włączyć światła postojowe i już świecą obie kontrolki na desce i włączniku, czemu nie są rozdzielone na światła postojowe oraz mijania ?

Da się to jakoś zmienić ?

Pozdrawiam

Opublikowano

W B6 masz dwie ikonki od świateł? ja mam tylko zieloną (postojowe) na zegarach... niezależnie czy włączę postojowe czy kseny

Opublikowano

Pewnie mu chodzi żeby postojowe mieć na włączniku, mijania na zegarach i drogowe.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

Dokładnie :) więc czemu tak jest, że wszystko jest w jednym ? Można to jakoś rozdzielić ?

Opublikowano
Dokładnie :) więc czemu tak jest, że wszystko jest w jednym ? Można to jakoś rozdzielić ?

nie da się nic rozdzielić bo i niczemu sensownemu by to nie służyło. W większości znanych mi samochodów tak to działa. Pozycyjne i mijania mają tę samą kontrolkę na zegarach. Przełącznik ustawiony na światła mijania i tak po wyłączeniu zapłonu pozostawia włączone światła pozycyjne.

Skoro miałeś B4 to i tak powienieneś poczuć tę wygodę, że kontrolka świateł mijania w ogóle jest :)

Opublikowano

Pozostaje Ci się z tym pogodzić.

Opublikowano

Skoro miałeś B4 to i tak powienieneś poczuć tę wygodę, że kontrolka świateł mijania w ogóle jest :)

Bez przesady, B4 było ponad 3 lata temu wiec spokojnie. A co do stanu tego auta to nie jeden z Was by sie zdziwił jak wyglada nadal i w jakim dobrym stanie było :) Pozdro

Opublikowano

Tylko co NAS obchodzi jego stan techniczny.:facepalm: