Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy jesteście zadowoloeni z zawieszenia w waszyh audi a??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tych zawieszeniach? Jakie są wasze odczucia? Bo mnie już zaczyna denerwować to auto i jego zawiecha to jakaś masakra.... Jazda tym autem po naszych drogach to istna pomyłka czuć każdą jedną dziurę każdą łatę na drodze... Nie wspominam już tutaj o dziurach ale o zwykłej drodze... Odnoszę wrażenie, że wysypując na drogę paczkę zapałek to czułbym każdą jedną.... A jak jest w waszych audi??

Opublikowano

:hi: albo jesteś przewrażliwony albo masz zrypane zawieszenie :decayed:

nie ma się co oszukiwać polskie drogi są ...

Opublikowano
  • Autor

zawieszenie jest ok bo było sprawdzane. Ale to po prostu czuć każdą nierówność... Jeżdżąc corsą b nie było to tak odczuwalne jak w audi.

Opublikowano

bo audi ma troszkę inne zawieszenie niż inne auta jest sztywniejsze przynajmniej ja tak odczuwam i bardziej mi się to podoba

Opublikowano

a4 dość dobrze mi się jeździ zawiecha super dość droga ale coz, cos za cos

Opublikowano

chyba chłopaki nie mówicie o seryjnym zawieszeniu:facepalm: W audicach jest ogólnie miękko, bmw sporo twardsze

Opublikowano
chyba chłopaki nie mówicie o seryjnym zawieszeniu:facepalm: W audicach jest ogólnie miękko, bmw sporo twardsze

No własnie. Jaki kolega ma zestaw(tzn typ zawiechy i koło) wielowahacz w połączeniu z 1BA i kołem max 16` daje za***isty komfort. Nie wiem jak można do tego porównać odczucia z corsy b w której każdy dół słychac nawet i na desce rozdzielczej:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

bo właśnie każdy dół to ja słyszę w audi a4 mam koła 15..

Opublikowano

to spodziewaj się że możesz mieć w aucie śladowe ilosci przystanku autobusowego :decayed:

Masz coś porypane w zawieszeniu, stawiam na wywalone amory. U mnie na 15 i 1ba (najelpsza koza w mieście) nie czuję żadnych dołów, a dojazd mam nie za ciekawy. :wink:

Opublikowano

Guano prawda - zwyczajnie Audi robi bardzo słabe zawieszenie, jeśli chodzi o wybieranie nierówności, itp. :thumbdown: Miałem B6, z zawieszeniem 1BE - auto kupione z przebiegiem 100k km z niemieckiego salonu AUDI - zawieszenie na polskich drogach koszmar.

Zmieniłem na KONI Sport i sprężyny H&R i dopiero wiedziałem, że żyję :wink:

Jeździłem później e91 LCI na 16" kołach Run On Flat (twardych jak cholera) - auto 190k km i zarówno na niemieckich, jak i na polskich drogach REWELACJA.

Teraz mam A6C6 po lifcie - zawieszenie 1BA (najbardziej komfortowe) i też nie jestem zadowolony, w związku z czym zmieniam to dziadostwo na Bilstein B12 (Bil B8 + Pro-Kit).

Wniosek mój jest z tego taki, że Audi nie dorosło jeszcze do robienia dobrego zawieszenia, przynajmniej w zestawieniu z BMW :kwasny: Zwyczajnie robią kanapowce, albo twarde dziadostwa, zamiast wzorować się na lepszych.

Opublikowano
  • Autor

amory z tyłu wymienione na sachsy 2 tygodnie temu a przód na trzepakach pokazuje, że jest ok.

Opublikowano

może masz założone jakieś sportowe amory i sprężyny z przodu

Opublikowano
Guano prawda - zwyczajnie Audi robi bardzo słabe zawieszenie, jeśli chodzi o wybieranie nierówności, itp. :thumbdown: Miałem B6, z zawieszeniem 1BE - auto kupione z przebiegiem 100k km z niemieckiego salonu AUDI - zawieszenie na polskich drogach koszmar.

Jeździłem później e91 LCI na 16" kołach Run On Flat (twardych jak cholera) - auto 190k km i zarówno na niemieckich, jak i na polskich drogach REWELACJA.

Teraz mam A6C6 po lifcie - zawieszenie 1BA (najbardziej komfortowe) i też nie jestem zadowolony, w związku z czym zmieniam to dziadostwo na Bilstein B12 (Bil B8 + Pro-Kit).

Wniosek mój jest z tego taki, że Audi nie dorosło jeszcze do robienia dobrego zawieszenia, przynajmniej w zestawieniu z BMW :kwasny: Zwyczajnie robią kanapowce, albo twarde dziadostwa, zamiast wzorować się na lepszych.

:facepalm:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

a jak to sprawdzić czy to są sportowe?? nic na nich nie pisze a powiem, że przód w mojej audi bardzo nisko siedzi...

Opublikowano

Ja w siebie w A6 walczyłem też z komfortem. W a4 było super super wyciszenie żadnej dziury nie było słychać ani czuć a w a6 powinno być lepiej a było gorzej. Winowajcą jest mocowanie zawieszenia z tyłu (takie kielichy). One mają gumę która się starzeje (u mnie już jej w sumie nie było) i całe uderzenie przechodzi na karoserię, jest dużo dużo głośniej i wydaje się jak by amortyzacji nie było.

Podsumowując sprawdź górne mocowania zawieszenia i z przodu i z tyłu.

Opublikowano

A tutaj też napisałeś więc podzielę się tym co pisaliśmy na PW,

Chodzi o ten element:

http://www.redcarautoczesci.pl/media/produkty/normal/ZXhgsyfAaeAJA6CMW9Dj.jpg

Amortyzuje on przenoszenie uderzeń przez amortyzator na karoserie jak jest stary lub zniszczony wszytko idzie na budę i jest efekt jak by się jechało na drewnianych kołach.

Opublikowano

Jak ta czesc sie nazywa? Jakis kod, cokolwiek poprosze...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Opublikowano

Poduszka amortyzatora:

KRAFT PODUSZKA AMORTYZATORA TYL PASSAT B5 AUDI A6 (3673330033) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Z przodu pewnie też są takie poduszki, ale nie wymieniałem jeszcze przodu więc pewności nie mam.

Opublikowano

:facepalm:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Nie wiem Kolego Wandej, co chciałeś tym emotkiem wykazać i jakież swoje emocje przekazać, więc może się rozwiniesz? Napisałem swoją subiektywną opinię, a zaproponuję Ci douczenie się języków obcych i poczytanie opinii na temat seryjnych zawieszeń Audi, na forach typu audizine, czy motor-talk :wink:

Może troszkę więcej znajdziesz w sobie krytycyzmu zamiast ślepego zapatrzenia :decayed:

Może uraziło Cię stwierdzenie, że Audi powinno się uczyć pewnych rozwiązań, czy wyważenia auta od BMW - niestety to prawda znana nie od dziś :kwasny:

Mam w domu również nowe A7 i podobnie, jak kiedyś w aucie Kuredu, napier..la cały czas zawieszenie - ASO nic nie znalazło, rozbierając wszystkie elementy zawieszenia w drobny mak - może wg Ciebie to jest super, wg mnie jednak nie i coś powinni z takimi rzeczami robić.