audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Wie ktoś może jak i czym odczytać kod imobilajzera w tym autku?
banshee Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Podpiąć zegary programem VAG Tacho i odczytać PIN IMMO.
audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 program juz wiem ale w jaki spsob to w nim zrobic?
banshee Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Połącz się z licznikiem i wcisnij przycisk Czytaj PIN. Program nie działa z kablem do diagnostyki - może w tym masz problem.
audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Aha dzięki i to wystarczy np do zmiany sterownika do którego musze wgrac moj pin?
Gość cwiara Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Pinu nie wgrywasz nigdzie tylko sie nim logujesz do ECU lub licznika.
audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Rozumiem ale ten pi wystarczy zeby drugi ecu zadziałal?
Gość cwiara Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Co dokładnie chcesz zrobic? Zmienic ECU czy licznik?
Gość cwiara Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Więc potrzebujesz pin z nowego ecu który bedziesz montował i pin ze starego, który jest taki sam jak w liczniku. Później adaptacja w kanale 50. Jeśli to diesel EDC15 to prościej jest odczytać pin ze sterownika.
banshee Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 to musisz znać PIN z nowego ecu, inaczej nie zaadaptujesz nowego ecu. PIN z nowego ecu nie zczytasz kablem VAG tacho. Najlepszym wyjściem jest wyłączyć immo w ecu na stole. Sam tak robiłem, kolega zczytał zawartość immo z ecu, ja zrobiłem immo off i później wgrał do pamięci nowy wsad.
audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 To tak to wszystko wygląda. A skoro juz przy tym temacie to przy okazji zapytam czy jest możliwość zwiększenia czułości pedału gazu w 1.8T za pomocą Vaga, czy wogóle istnieje taka opcja?
banshee Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Raczej tylko w mapie sterownika można tak zrobić, bynajmniej w dieslu można zmienić charakterystykę pedału gazu. U siebie zrobiłem bardziej liniowy niż w serii od samego początku, ale można bardziej agresywnie, jak kto woli.
audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Właśnie o dieslu słyszałem że jest możliwość i ciekawiło mnie czy w benzynie też da się cos takie zrobić.
banshee Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 głowy nie dam, ale dać się musi. Jedna oś odpowiada za położenie pedały gazu, druga obroty, a wartości w mapie to dawka (życzenie kierowcy). Wystarczy przesunąć położenie pedału gazu wcześniej, aby przy tym samym położeniu pedału mieć większą dawkę. Wydaje mi się, że w PB jest tak samo.
audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 ale takiego zabiegu samemu sie chyba nie zrobi?
Łukasz13 Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Tylko zmiana w mapie ecu wchodzi w gre.
banshee Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zakup kolejnego kabelka + program EDCSuite i zrobisz, albo zepsujesz ;-) Jak chcesz to 1 kabel MPPS mam na zbycie ;-)
audison88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Tak właśnie myślałem no nic.
Rekomendowane odpowiedzi