Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B5 2.6 V6 96 rok PROBLEMY Z KLIMATRONIKIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam pytanie założyłem do mojego audi panel audi a3 1.8 20v, o czym sie dowiedziałem po zalożeniu

Czy to nie przeszkadza w jego prawidłowym działaniu, bo jakoś to nawet chodziło tylko, że nie załaczało mi spreżarki klimy. Poza tym sama regulowała sie sila nawiewu i trzeba było ja ciągle poprawiac, na dodatek teraz padł mi wentylator i elektryk na oko stwierdził, że to czujnik temperatury w klimatroniku.

Dlatego mi wiatrak nie działa, ale ja sie na tym bardzo nie znam może wy coś pomożecie

:/

ja pierdziele !

przecież Twojego tekstu się nie dało czytać chłopie. Przepisałem Ci tekst, ale następnym razem pisz składniej (małe litery no i uzywaj interpunkcji).

I przywitaj się proszę w dziale Newbie

by pre_pl

Opublikowano

Po pierwsze to proponuje zapoznać się z regulaminem

Po drugie nie wydzieraj się i wyłącz caps lock !!!!!!!

Opublikowano

może być spręzarka padnięta.. A co z bezpiecznikami ?

Siła nawiewu sama się powinna regulować w zależności od ustawienia temperatury, ale z tego co piszesz to coś mogło niewłaściwie działać.

Tych czujników to trochę jest, jak i wiatraków.

Wydaje mi się, że najpierw najrozsądniej jest podłączyć auto pod Vag-Coma, może różne ciekawe błędy wypluć ;)

Opublikowano

Z powodu tego, że sterownik jest od innego samochodu i ma niepoprawne kodowanie, może się tak dziać, że albo nie załączy sprężarki, lub też w niektórych przypadkach może ona byc załączona cały czas.

Zmień kodowanie sterownika na poprawne i wtedy zacznie działać.

A ten elektryk to jest jakiś Kaszpirowski, skoro na oko stwierdza co jest uszkodzone, ja do tego używam VAG-a :mikolaj:

Opublikowano

Z tego co piszecie to obaj macie racje bo mam zamiar przekodowac panel i dopiero wtedy podpiąć go pod VAG-a chociaż już podpinałem i wywaliło że to czujnik temp. wtunelu powietrza podłoga. Potem zaczałem sprawdzać na panelu jakie mi pokaze błędy i wywaliło mi 6.1 7.1 22.1 49.1 50.3 z tego co wyczytałem z tych kodów to gdzieś przy czujnikach temp. chłodzenia silnika (ECT) jest ciągłe zwarcie lub czasem przerwa. No i lipa bo nie wiem gdzie ten czujnik jest i co z tym fantem zrobić pewnie znowu będe musiał zajrzeć do jakiegoś magika.

Pozdrawiam i życze szampańskiej zabawy oraz lepszego nowego 2007 roku. :564:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...