Miroo Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Dziś jak byłem u kolegi na kanale i zauważyłem że w moim audi zaczynają rdzewieć (taki żółty nalot ) elementy do których są mocowane np wahacze szczególnie na tylnej osi . Tak pomyślałem że trzeba by było to czymś zabezpieczyć przed zimą, raczej żądnej konserwacji ani niczego typu baranek nie chciałbym używać bo wypaplam połowę rzeczy których nie chciałbym pomalować, , używaliście może jakiejś farby lub czegoś podobnego co by się nadawało do tego. Myślałem nad czymś co by może wchodziło w reakcje z rdzą i tworzyło jakaś taka lekko podgumowana czarna powłokę.
POWER-KRIS Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Boll w puszcze i pędzel. Ale to coś jak baranek. http://www.boll.pl/srodki-konserwujace-1/ Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.
Miroo Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 ma ktoś jeszcze jakieś inne propozycje bo tak średnio chciałbym użyć konserwacji skoro to było pomalowane czarną farbą.
sokal Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Ja u siebie zrobiłem to tak: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-74/b5-adp-jasna-seria-moze-czym-sie-pochwale-;-grafitowe-lopaty-17-a-237790/index4.html#post3515414 Wyjęcie i rozczłonkowanie zawiasu, czyszczenie, "minia" i potem konserwa ale zamiast niej można było śmiało użyć zwykłej czarnej farby. Nie wiem czy o to Ci chodziło ale tak poglądowo chociaż
staaudi Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Proponuję czarny mat - /Schwartz Matt/.
GTD_RFD Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 sam baranek nie nadaje się do konserwacji
jacek70 Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Owszem Boll ale nie w puszce tylko w spraju. Dokładnie , szybko i niedrogo.
Rekomendowane odpowiedzi