Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Napinacz i łańcuch rozrządu w Audi A4 B6/B7 1.8T BEX, AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wiosnę jest w planach wymiana łańcucha a przy okazji hydropopychaczy bo i tak 2 walki trzeba zdjąć. Zastanawia mnie czemu ten stukot silnika milknie po osiagnieciu 90stopni. I z rana gdy jest na ssaniu ok 1200 obr tez nic nie słychać dopiero jak zejdzie na wolne obroty zaczynaja dobiegac stuki.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 778,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
13 godzin temu, SEBOlbfb napisał:

Na wiosnę jest w planach wymiana łańcucha a przy okazji hydropopychaczy bo i tak 2 walki trzeba zdjąć. Zastanawia mnie czemu ten stukot silnika milknie po osiagnieciu 90stopni. I z rana gdy jest na ssaniu ok 1200 obr tez nic nie słychać dopiero jak zejdzie na wolne obroty zaczynaja dobiegac stuki.

Może masz za małe ciśnienie oleju? 

Opublikowano

ciśnienie jest w porządku. interesują mnie te stuki łańcucha czy u Was tez tak to wyglądało po zdjęciu pokrywy?

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie pracy napinacz. Kiedy pracuje? Czy podczas odpalania zimnego (po nocy) silnika powinno się coś zmieniać w ustawieniu owych wałków.

Opublikowano
10 godzin temu, Paweł 1985 napisał:

Witam. Mam pytanie odnośnie pracy napinacz. Kiedy pracuje? 

Pytanie można zadać, jednak w topiku w którym temat jest wałkowany od kilku lat - może być ono postrzegane jako przejaw ignorancji i lenistwa...

camadjusterdrawing-1.jpg

Edytowane przez Wylye

Opublikowano

Pytałem dlatego ponieważ u mnie po uruchomieniu zimnego silnika CF = od -1 do -4 a jak już się rozgrzeje wynosi od 0 do -1 Robiona była adaptacja, ciśnienie oleju wynosi 1,2 kg/cm2  

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie. Wymieniłem napinacz i szklanki napinacz febi szklanki ina. I dalej jest problem. Po pokonaniu trasy około 250 km. Słychać dochodzący z silnika dźwięk podobny do terkotania łańcucha Ale nie dochodzi z napinacza. Dźwięk słyszalny jest na gorącym silniku podczas schodzenia z obrotów przy 1200obr/min. Czy może to być zużyty napinacz pompy oleju? Smok był czyszczony. 

Opublikowano

Dziwisz się, że napinacz klekocze jak wsadziłeś z Febi ?

Opublikowano

No właśnie o to chodzi że ten dźwięk to nie z napinacza. 

Opublikowano
4 godziny temu, Paweł 1985 napisał:

No właśnie o to chodzi że ten dźwięk to nie z napinacza. 

A sprawdzałeś klapkę WG w turbinie?

Opublikowano

Nie. Jak mogę to sprawdzić? Trzeba turbine wyciągać?

Chodziło o takie coś. 

Jak rozgrzany delikatnie gazu się doda to przy schodzeniu z obrotow pojawia się dźwięk. Na starym napinacza był identyczny.

Edytowane przez Paweł 1985

Opublikowano

Panowie co powiecie o tym http://allegro.pl/zestaw-napinacz-lancuch-uszczelki-audi-vw-1-8t-ory-i6784740115.html#thumb/1 

A przynajmniej jak możecie to podeślijcie jakieś dobrą stronke. Mianowicie mam problem z łańcuchem, albo napinaczem, ale wole wymienić całość i mieć z głowy 

Opublikowano
33 minuty temu, jozin3k napisał:

Panowie co powiecie o tym http://allegro.pl/zestaw-napinacz-lancuch-uszczelki-audi-vw-1-8t-ory-i6784740115.html#thumb/1 

A przynajmniej jak możecie to podeślijcie jakieś dobrą stronke. Mianowicie mam problem z łańcuchem, albo napinaczem, ale wole wymienić całość i mieć z głowy 

2400zl w aso Wrocław napinacz łańcuszek ok 400zl. Pozdrawiam:-)

Opublikowano

Tia :> 

Opublikowano

Widze te fora nie pomagają, same pogacze ;) 

Opublikowano
58 minut temu, jozin3k napisał:

Widze te fora nie pomagają, same pogacze ;) 

Te z allegro to typowe chińczyki więc o żadnym oryginale nie ma mowy. Szukaj swaga, febi lub autologa to w 1000-1200 się powinieneś zamknąć. Ja kiedyś zakładałem maxgear za 420zł i odpukać działa. http://www.wszystkodlawarsztatu.pl/#/produkty/3218191921181-FE37119-napinacz-lancucha-rozrzadu.html

Opublikowano

swag i febi to tylko pudełka,autlog cena 750pln niedawno zakładałem i działa tylko nie wiem jak długo bo ślizgi wyglądają na nie zbyt wytrzymałe,czas pokarze 

Opublikowano
7 minut temu, krzysiekml napisał:

swag i febi to tylko pudełka,autlog cena 750pln niedawno zakładałem i działa tylko nie wiem jak długo bo ślizgi wyglądają na nie zbyt wytrzymałe,czas pokarze 

To za co tyle płacić? Od tych marek można by już wymagać jakiejś lepszej jakości, a wychodzi, że to są tylko pakowacze?

Opublikowano

zaraz znajdę foto łańcucha Iwis ori i łańcucha który siedział w pudełku febi to zrozumiesz co i jak

Opublikowano

IMG_20170412_185259.jpg

IMG_20170412_185333.jpg