Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek chyba z chlodniczki oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy.Jest problem z audi b6 2002r. 1,8t(150km). Z audi wycieka olej w okolicach chłodnicy oleju.Pod uwagę biorę chłodniczkę i odme a dokładniej jej oring.Trudno zlokalizować ten wyciek..Umyłem te miejsce popracował silnik 15min było sucho więc odpuściłem, przyjechałem z trasy znowu wszystko zapocone miedzy tą odma a chłodniczką.Czy oprócz tych 2 miejsc mam zwrócić uwagę na jakiś inny sąsiedni element?Potrzebuje też numerów tego oringa .Pozdrawiam

Opublikowano

Oring wymien na nowy, stary stwardniał

038 117 070 A

Opublikowano
  • Autor

Dzieki:) a jezeli to nie chłodniczka ani oring to jest coś obok jeszcze co może puszczać?

Opublikowano

tylko tam sa wycieki

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Devastation, podałeś mi numer oringa chłodnicy oleju, potrzebuje jeszcze oring od odmy.

Opublikowano

Bez numeru też kupisz tylko powiedz co chcesz kupić. Oring pod chłodnicę oleju - gumowe kółko o średnicy ok. 7 cm.

Opublikowano

kolega pisze o b6 1.8t ... no chyba ze oringi sa takie same to ok ale nie wydaje mi sie bo ten schemat co Oliver zapodales przedstawia zupelnie co innego

Opublikowano
kolega pisze o b6 1.8t ... no chyba ze oringi sa takie same to ok ale nie wydaje mi sie bo ten schemat co Oliver zapodales przedstawia zupelnie co innego

:facepalm: Słuszna uwaga Kolego "soul87" ..Ja spojrzałem na rocznik w profilu (99) a tu chodzi o 2002r 1,8T

Jak Kolega "musznik " poda kod silnika to może coś wrzucimy mu....:decayed:

Opublikowano

BFB AVJ AMB BEX, bedzie to samo :)

Opublikowano
BFB AVJ AMB BEX, bedzie to samo :)

No to może oto chodzi...:wink:

image.jpg

Opublikowano
  • Autor

Kod silnika AVJ. A więc tak potrzebuje nr. oringa odmy, oringa do chłodniczy oleju i nr oringa bądź uszczelki która łączy blok silnika z podstawa chłodnicy oleju.Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano
Kod silnika AVJ. A więc tak potrzebuje nr. oringa odmy, oringa do chłodniczy oleju i nr oringa bądź uszczelki która łączy blok silnika z podstawa chłodnicy oleju.Dziękuje i pozdrawiam.

Wszystko masz wyżej podane ..

Kol. Tomek podał Ci już numer...038 117 070 A

A tu masz raz jeszcze...pozycja 13 i 18

image.jpg

Opublikowano
  • Autor

Prawie wszystko.Potrzebuje jeszcze nr uszczelki która łączy podstawę chłodnicy z blokiem na rysunku nr 10.

Opublikowano

prosze....:wink:

image.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dzieki:]

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

odgrzeję kotleta,

zauważyłem ostatnio wyciek oleju właśnie w okolicach chłodniczki oleju i okazało się że rurka odmy nr2 (w kształcie fajki) spróchniała do tego stopnia że przy demontażu rozsypała się w rękach

Edytowane przez Rabbi

Opublikowano

musisz kupić nową rurkę. U mnie tez ze starości plastik stwardniał i skruszył się. Uważaj przy wyciąganiu żeby resztki nie wpadły Ci do środka, u mnie tak było :kwasny:

Opublikowano

musisz kupić nową rurkę. U mnie tez ze starości plastik stwardniał i skruszył się. Uważaj przy wyciąganiu żeby resztki nie wpadły Ci do środka, u mnie tak było :kwasny:

Od razu jak się rozsypała to kupiłem nową+oring i założyłem

Opublikowano

koledzy jak można dokładnie sprawdzić czy to ten oring który jest dość łatwy w wymianie czy ta uszczelka?Z uszczelką to już większy kłopot z wymiana prawda?

Pytam ponieważ także mam przeciek w okolicach chodniczki oleju ale nie mogę go zlokalizować tak mało miejsca tam jest

Opublikowano

u mnie aby zlokalizować wyciek umyłem silnik i wyglądało jakby oring puszczał a gdy chciałem go wymienić to okazało się że rurka była spękana ze starości i to ona puszczała (i rozleciała się w rękach)

wymieniłem rurkę+oring i narazie sucho.

musisz umyć silnik w tej części i oblukać gdzie puszcza

Edytowane przez Rabbi