snake160 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam, wybiera mi oponę prawą od wewnątrz ale zawieszenie jest ok nie ma luzów nic nie stuka sprawdzane na szarpakach, podejrzewam że to zbieżność i w związku z tym chciałbym abyście doradzili gdzie znajdę w Warszawie dobrego fachowca od ustawiania zbieżności.
jacek70 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Dobrze podejrzewasz to zbieżność.
novwy Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zbieżność by zdzierała dwie opony od wewnątrz lub zewnątrz a nie tylko jedno koło, chyba jednak luzy w zawieszeniu lub układzie kierowniczym, możliwy jeszcze trafiony amorek wszystkie opcje możliwe do sprawdzenia.
TyBucu Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 Podjedź do ogarniętej stacji kontroli i sprawdź zawieche czy nie ma luzów i czy amory wyrabiają. Zbierzność wyjadała by obydwie, ale jak masz kąt zwalony to by wybierało tylko jedną.
snake160 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Opublikowano 24 Listopada 2013 powiem tak jakoś w Sierpniu byłem na sprawdzeniu zawieszenia na stacji kontroli pojazdów, wyszlo że nie ma żadnych luzów a kierownica nie była idealnie prosto oraz ściągało delikatnie do prawej strony. "Fachowiec" ustawił mi zbieżność bo nie była dobra, kąty podobno były ok. Po tym zabiegu kierownica stoi jak stała czyli krzywo ale nie ściąga. Jak zmieniałem teraz na zimówki to zauważyłem że jest wytarta prawa przednia opona a przed ustawianiem zbieżności nie była bo na wiosnę je oglądałem dokładnie. Czyli w dalszym ciągu jest źle, amortyzator na pewno nie jest krzywy bo nie wpadłem w żadną dużą dziurę. Zauważyłem tylko że lewa końcówka drążka jest do wymiany czy to może mieć wpływ na prawą oponę ???? wymienię w czwartek obie i mój mechanik zrobi mi dokładny przegląd zawieszenia czy wszystkie wahacze są ok i pojadę na zbieżność ale już do innego fachowca MEGACAR polecają tu wszyscy. Mam nadzieje że nie przyjdzie mi wymienić połowy zawieszenia bo święta idą a nie chce wycierać zimówek bo są praktycznie nowe. mam nadzieje że to wina tych końcówek...
TyBucu Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Końcówka by miała wpływ na obie strony. Jaki rozmiar masz te oponki? ---------- Post dopisany at 20:48 ---------- Poprzedni post napisany at 20:46 ---------- Pozatym, jeśli ustawiali zbierzność i nie ustawili Ci kiery na prosto to to gówno nie fachowcy.
GTD_RFD Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 wymieniaj końcówkę czym prędzej chyba że ci nie szkoda zimówek
snake160 Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 Opony zimowe mam 195/65/15 na stalówkach a letnie 205/55/16 na aluskach Tak też myślę że to wina tej końcówki w czwartek wymienię obie i pojadę na geometrie, zobaczę co mi powiedzą w MEGACARS mam nadzieje że wszystko wróci do normy.
sawul Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Jak po ustawieniu zbieżności kierownica nie będzie prosto to papraki nie fachowcy. Lej po pazurach aż zrobią.
snake160 Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Opublikowano 27 Listopada 2013 nie wyjadę póki nie będzie dobrze i kierownica ma stać prościutko bo już mam dość fachowców od geometri mądrzyć to się potrafią ale jak usłyszą że AUDI do ustawienia to już nie są tacy wygadani i zaczyna się dyskusja typu że to spaprane zawieszenie i że ciężko je ustawić pier....... zawieszenie jest dobre tylko trzeba je umieć ustawić
TyBucu Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Niech nie pieprzą głupot, jakbyś im quattro wjechał to by nie wiedzieli gdzie uciekać. Mądrale jedne, jedź na ogarniętą stacje. Ja w okolicy 4 objeździłem zanim usłyszałem "quattro? aaa prosze wjechać, tylko bedzie trzeba troszke poczekać bo zabawy jest troche, bo tylna oś nastawna" - reszta cwaniaków odrazu za przód sie łapała
Rekomendowane odpowiedzi