Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wojna w Gruzji...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tym bardziej, że Gruzini wcale nie mają czystych rąk i konflikt osetyjski to ich sprawka

to ruscy podburzali osetyjczyków przeciwko gruzinom. zreszta z obydwu stron była stosowana propaganda.

Opublikowano

Sarkozy łyka jak pelikan głodne gadki, podobnie jak większość ludzi na zachodzie

nie mając pojęcia jaka jest Rosja, uwierzył też, bo zapewnił Miedwiediew, że rosyjskie siły na Kaukazie są siłami pokojowymi.

Podobnie dzisiaj wojska rosyjskie ruszyły tylko po to aby pozbierać porozrzucane karabiny... :polew:, no ale Sarkozy w to wierzy,

nie tylko on, jak można przeczytać :no:

Nie drażnić niedźwiedzia- to już przerabialiśmy w historii...

hołdował przez wiele lat tej zasadzie zwłaszcza zachód, później po 45-tym pachołki Moskwy: Gomółka, Cyrankiewicz, Ochab i inni pełniący obowiązki Polaka

Skoro nie na kolanach to jak? Słowami i pogadankami na wiecach? Niech weźmie brata i niech idą dwaj generałowie na Rosje, bo z wojskiem to u nas raczej krucho.

kolego obrażasz dziesiątki tysięcy Polaków pomordowanych na wschodzie :evil:

no, ale nie drażnić niedźwiedzia :angry:

Chwała Polakom, którzy poginęli na frontach. Nie wiem, w jaki sposób ich obrażam. Prędzej można by mi zarzucić, że obrażam polskie wojska stacjonujące w Iraku oraz przyszłe wojska polskie stacjonujące w Osetii z racji misji pokojowej (Polska już się pierwsza pod tym podpisała - oczywiscie pan Sikorski reprezentujacy całą Polske). Także wszyscy są siebie warci a misje pokojowe we współczesnych realiach, gdzie słowem można jakże skutecznie manipulować, nie muszą być wcale pokojowymi. Bo tam, gdzie nie wiadomo o co chodzi - zawsze chodzi o pieniadze i o wpływy ...

Masz racje - jestem za stanowiskiem nie drażnić niedźwiedzia, bo to dla Polski przyniesie więcej strat niż pożytków. I tylko dlatego jestem takiego zdania. Nie jesteśmy potęgą w Europie (nie chcę użyć sformułowania - "co wolno wojewodzie, to nie tobie, smrodzie". Powinniśmy prowadzić politykę równowagi między Stanami a Rosją, a nie drzeć się z tymi drugimi. Jeśli wyniknie konflikt to nie wierze, że wszyscy rzucą się nam z pomocą. Wierzycie, że będąc w UE możemy czuć się bezpieczni? Bo ja nie... To tylko sztuczny twór. W przekroju historycznym można znaleźć wiele analogii do podobnych idei uniwersalistycznych - wszystkie upadły. A Stany? Pewnie przekażą nam jakże cenne wsparcie moralne lub wyślą kontyngent z bronią! Jak się okazało - Gruzinom amerykańskie technologie nie pomogły. Nam pewnie pomogą, bo mamy walecznego prezydenta i dużo więcej ludności...[br]Dopisany: 13 Sierpień 2008, 23:30 _________________________________________________

to ruscy podburzali osetyjczyków przeciwko gruzinom. zreszta z obydwu stron była stosowana propaganda.

Więc trzeba było Gruzinom wejść do Osetii i spacyfikować tamtejszą ludność cywilną, tak? Bo gdyby nie interwencja ruskich, można by to było nazwać pacyfikacją, a tak jest tylko ostrzał artyleryjski. A mi się wydaje, że to prędzej USA podburzało Saakaszwilego.

Opublikowano

tez mowie NIE dla polityki "na kolanach", bo twardym trza byc, ale pan K. jest prezydentem wiec sztuke dyplomacji powinien miec opanowana i zalatwiac tak sprawy jak R. & M. w 39.

udziela sie wtedy kiedy reszta europy siedzi cicho i czeka tylko kto co powie, czy zrobi. ruskie beda sie wyzynac miedzy soba ale jak by przyszlo do wojny to sie zjednocza i pozamiataja. tak jest w realu, mozesz sie klocic z bratem ale jakby ci sasiad na niego cos powiedzial to bys mu zrobil z tylka jesien sredniowiecza

Opublikowano

jedno jest pewne

mamy "trudne czasy" nowozytnej europy

i albo pozamiatamy raz na zawsze albo na dlugi czas

albo uklad sil pozostanie taki jak po 1945

amen

Opublikowano

wiecie co .... do piachu z ruskimi kacapami i z amerykańcami. ruscy zaczynają sie panoszyć a co do tych drugich to brak mi słów na wyrażenie mojej pogardy względem ich rządu!!!!!!!!!! wszędzie sie pchają w Gruzji też zaczynają. tarcza w polsce.... bez komentarza! mało ludzi wie ze sami wysadzili world trade center tylko poto zeby szukac kasy w iraku. z nami bedzie podobnie jak nasz idiotyczny rzad sie nie zmieni. a ruscy ida ich sladem.... strzezcie sie

Opublikowano

proszę najpierw obejrzeć to:

http://video.google.pl/videosearch?hl=pl&q=zeitgeist&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#

a potem rozmawiać o wojnach :wink4:[br]Dopisany: 21 Sierpień 2008, 23:57 _________________________________________________i jeszcze zobaczcie relacje ludzi prosto z Osetii:

fajnie obcieli dwukrotnie jej wypowiedź :decayed:

i zastanówcie się po obejrzeniu wszystkiego komu może zależeć na konflikcie z Rosją...