matekg Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam,możecie mi powiedzieć jak szybko nagrzewa wam się auto do 90 stopni?Dzisiaj jadąc przy temperaturze ok. -2*C potrzebował około 15 kilometrów do osiągnięcia 90*,jazda z prędkością ok. 60-70km/h na piątym biegu,dwoje świateł po drodze.Wydaje mi się że trochę długo się nagrzewa,termostat wymieniony z rozrządem na oryginał,czujnik temperatury sprawny,płyn nowy,obieg odpowietrzony.Jak wygląda u was sprawa nagrzewania?
Dev Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Wszedzie to samo Zaslon chlodnice, całą
Arturoo Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Przejedz chwilę z klimatronik na off to auto szybciej temperaturę złapie..... Poza tym 60-70 km/h na 5 ...dławisz go na zimnym...jak sie motor prawie nie kręci to też temp. będzie wolno łapał wysłane z one v
kudalty66 Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Artur dobrze prawi, climatronic na off, 60-70 to na 4ce,. u mnie np dziś , odpalam przy 0 stopni, brama, wychodze otwieram zamykam i jade, 90 stopni mam po 7km od domu, jazda tak samo do 70 bo ruch rano duży,. chłodnicę niedługo trochę zasłonie,
Dev Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ponizej zera mozesz spokojnie zasłonić całą
Rabbi Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 tylko co da zasłonięcie chłodnicy skoro obieg i tak zamknięty jest termostatem?
Dev Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zasloniecie chlodnicy odizoluje sam silnik od zimbego powietrza. Musze poszukać logi na ktorych widac roznice z zaslonieciem chlodnicy i bez. Wyraznie widac ze silnik szybciej się nagrzewa.
trepek Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zasloniecie chlodnicy odizoluje sam silnik od zimbego powietrza. Musze poszukać logi na ktorych widac roznice z zaslonieciem chlodnicy i bez.Wyraznie widac ze silnik szybciej się nagrzewa. Potwierdzam. Jeszcze osłonę pod silnik i skrzynię biegów dobrze mieć z wygłuszeniem.
Rabbi Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zasloniecie chlodnicy odizoluje sam silnik od zimbego powietrza. Musze poszukać logi na ktorych widac roznice z zaslonieciem chlodnicy i bez.Wyraznie widac ze silnik szybciej się nagrzewa. a to dobrze wiedzieć
matekg Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 Czyli mówice że prędkość 60-70 to na czwartym biegu, a ja myślałem, że dla motorowni lepiej będzie na piątce.Poprawimy się i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Arturoo Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Klekot musi chodzić jak benzyna...w pełnym zakresie wysłane z one v
Dev Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Na nizszym biegu szybciej się nagrzewa
Rekomendowane odpowiedzi