Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak Ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odkopie troche temat, moze komus sie przyda ;)

Mialem identyczny problem, temperatura na silniku 90, a z nawiewow chlodne powietrze przy ustawieniu klimatronika na HI. Walczylem z tym przez kilka dni, ale obeszlo sie bez wymiany nagrzewnicy ... Nie mialem dostepu do karchera, ale posiadam sprezarke - pomoglo ! Zdjalem weze, dmuchnalem i z resztka plynu z nagrzewnicy wylecialy jakies rudawe okruchy :)

Podmuchalem w jedna i druga rure, zalozylem weze, plyn w ziorniku do oporu (nagrzewnica jest dosyc wysoko i zeby nie podwieszac zbiorniczka na masce wlac plynu pod korek) i dobre odpowietrzenie - to druga polowa sukcesu :)

Teraz jak silnik zlapie 90 to nie mozna wysiedziec w srodku ... przy mrozach -10 ustawiam temperature 23 i jest wystarczajaco. Walczcie ! Jedyny koszt to zakup ze 2-3 litrow Borygo i dostep do sprezarki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą miałem to samo :wink:

Opublikowano
  • Autor

A ja kupiłem nagrzewnice NRF, czynnik spuściłem w piątek, jutro wymieniam:hi:

---------- Post dopisany 28-01-2014 at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany 26-01-2014 at 10:08 ----------

No dobra, fura poskladana. Jest jedno ale... Jaką temp bym nie dał na auto, to cały czas dmucha na fula. Od czego mogła zostać mi jedna mała biała kostka 2 pinowa pod radiem? bie czasem do silniczka?

Opublikowano

może czujnik temp wewnątrz(drobna krateczka nad klimatronikiem), skoro cały czas mocno dmucha, wyciągnij klimatronik to wolne gniazdko gdzieś musi być :)

Opublikowano

Witam ,pozwólcie ze sie podepne.

Jestem posiadaczem A4 1.9 Tdi 110km,i mam problem z ogrzewaniem,wgl nie lecialo cieple powietrze,tylko zimne,oddalem autko do warsztatu i fachowcy stwierdzili ze komputer nic nie pokazal,wszystko ok i czyscili nagrzewnice jakims srodkiem,i jest zdecydowana poprawa ale jeszcze nie to samo i pytanie sprobowac jeszcze raz czyscic nagrzewnice ?dodam iz zauwazylem dzisiaj ze plyn w zbiorniczku jest zimni,gruby waz cieply dolny zimny,weze od nagrzewnicy oby dwa tej samej temperatury.Dodam iz na 4 tysiace obrotach jak przygazuje zaczyna cieplejsze leciec,prosze o porady co moge zrobic.Czyscic nagrzewnice jeszcze raz czy moze problem lezy gdzie indziej.

Opublikowano

Płyn w zbiorniczku wcale nie musi być ciepły, zwłaszcza przy takich temp jak teraz. Pompa wody w jakim stanie?

Opublikowano

Nie wiem jutro sprawdze i dam znac,jak sie do niej zabrac aby zobaczyc ?

---------- Post dopisany at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany at 17:41 ----------

A przez pompe wody moze slabo grzac w autku ?

Opublikowano

jak woda nie krąży za bardzo to jak ma dojść do nagrzewnicy? długo masz auto, wymieniałeś ją kiedyś, nie ucieka ci płyn?

Opublikowano
  • Autor

Wymień ja od razu. Ja też tak miałem że dopiero jak dodalem więcej gazu. A teraz grzeje aż milo:)

Opublikowano

A na wolnych obrotach tez powinien byc obieg ze plyn wlatuje spowrotem do zbiorniczka ?

Opublikowano

tak kolego na wolnych obrotach jak i na wysokich caly czas powinno przewalac i zbiorniczek musi byc cieply to znaczy ze jest obieg w ukkladzie ;-)