Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak Ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dobra, schowek zdjęty:

---------- Post dopisany at 20:02 ---------- Poprzedni post napisany at 15:39 ----------

Czyli klapki są ok?

Opublikowano

klapki ok, problem z nagrzewnicą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zauważyłem że jak po trzymam go na wyższych obrotach, albo raz dobrze przygazuje to nagle puszcza ciepło, czyli ewidentnie coś przytyka nagrzewnice.kupię ten stp i będę walczył dalej.

Wysłane z mojego HTC Vision

---------- Post dopisany 23-12-2013 at 18:39 ---------- Poprzedni post napisany 14-12-2013 at 09:19 ----------

Up.... Panowie, pasek od pompy wody zmieniony, stary był zbyt luźny. Oczywiście to nie pomogło....Jak dodam gazu i ustawię HI wtedy leci gorąco, puszcze gaz, powoli ciepło spada aż zacznie lecieć zimno. Odpowietrzona nagrzewnica jest na 100 %, węże oba gorące. Pompa wody nie ma roku jeszcze. Nie wiem czy to istotne, ale gdy już leci gorąco po dodaniu gazu, to z kratki na desce po jednej stronie leci ciepło a z drugiej zimno...

Opublikowano

Szlauf z wodą i przeplukaj nagrzewnicę w obie strony do skutku. Jak wyplukasz syf to przepływ bedzie ok i nie bedziesz musial jej gazować zeby grzalo

Opublikowano
  • Autor

płukałem, syfu nie było

Opublikowano
Nie słychać tego silniczka wcale.

Jak to się nazywa? Silniczek klapy czy jak?

Podpięcie vaga chyba nic nie da bo mam przecież stary typ i z tego co słyszałem to mam podcinieniowo sterowane. Najgorsze że nie mam gdzie zdjąc tego schowka bo albo pada deszcz albo śnieg:facepalm:

Byłem u znajomego dziś aby podpiął vaga ale miał jakiś problem z kompem.

zdemontuj schowek pasażera, będziesz widział silniczki, u mnie pomogło przeczyszczenie styków

Opublikowano
  • Autor

Dałem filmik wyżej, oba pracują:disgust:

Opublikowano
Dałem filmik wyżej, oba pracują:disgust:

to tylko płukanie, jak nie pomoże to Ci współczuje :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nagrzewnica out? jeszcze mysle nad tymi klapkami... może się jakas franca przycina:facepalm:

Opublikowano
Nagrzewnica out? jeszcze mysle nad tymi klapkami... może się jakas franca przycina:facepalm:

taa, wątpie, wywaliło by error na klimatroniku, a jeszcze mówisz, że jak przygazujesz to jakieś ciepło leci, z nagrzewnicą coś nie halo

Opublikowano
  • Autor

no właśnie vag był podpinany i nawet viaken czy cos. 0 błędów. Ok, mówisz nagrzewnica, ale oba węże gorące, a nie powinny. Kupie jeszcze ta płukanke i jak to nie pomoże to nagrzewnica out. Nowa 48 zł więc spoko, ale yebania co nie miara:facepalm:

Opublikowano

zdejmij weze z nagrzewnicy i cala wode ile sie da trzeba wydmuchac. kup roztwor np stp(albo na orlenie jaki kolwiek) i zmieszaj go z litrem wody. wlej do nagrzewnicy i pozniej powoli dolewaj tak zeby drugim kroccem sie wylewalo. jak zacznie wylewac zostaw to tak na godzine niech sobie wyżre caly szlam. pozniej znowu wydmuchaj caly roztwor i przeplucz to przez jakis czas woda ze szlaufa najlepiej zeby jakies cisnienie bylo, potem zalej plynu do nagrzewnicy odpowietrz wszystko uzupelnij braki i musi byc dobrze nie ma bata. nagrzewnica jest zawalona syfem. jak dodajesz gazu to jest szybki przeplyw goracego plynu dlatego nagrzewnica daje cieplo, wolny przeplyw stygnie i masz chlodne powietrze

Opublikowano
  • Autor

Tak zrobię:thumbup1:

Dzięki chłopaki

Opublikowano

nie kupuj gowna za 40 pare zloty bo zaraz Ci padnie i znowu decha w gore. jak by co mam gdzies nagrzewnice dobra czysta nie zaszlamiona ori

Opublikowano
  • Autor

Ile? Gadałem z Max'em i mówi że nie trzeba dechy wywalać

tylko ten czynnik...

Opublikowano

Wymieniałem u siebie i powiem to, co mi koledzy z forum powiedzieli i co sam póki co potwierdzam, lepsza najtańsza nowa niż dobra używana. Za dużo roboty jest z tym aby ryzykować nawet Ori używką. Ja kupiłem do siebie taką

NAGRZEWNICA 14741 FEBI BILSTEIN

i działa wzorowo.

Niestety nie dość, że decha w górę to część stelaży pod nią także trzeba rozmontować... Jeżeli umiejscowiona jest tak jak w moim, to nie ma bata aby to inaczej wyjąć, fizycznie się po prostu nie da. No chyba, że dziurę sobie wytniesz.

Opublikowano
  • Autor

Tak samo bo też masz 1.8:wink:

Opublikowano

może na wolnych sama pompa nie wydala,pisałeś że jak przygazujesz to leci ciepło,założona rok temu wcale nie musi oznaczać,że jest dobra

Opublikowano
  • Autor

Myślałem że to może pasek od pompy bo luźny był, ale jest założony nowy i jest naciągnięty i jest bez zmian. Pompa miała wymiary wirnika takie jak w starej, to samo wsio

Opublikowano

jak płukanka nie pomoże a jeszcze przed wymianą nagrzewnicy spróbować spuścić płyn wyjąć termostat i zobaczyć czy wirnik na pompie czasem się nie obraca-pół godzinki roboty a mamy pewność,że pompa sprawna