dj_bobo Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Tak jak w temacie. Po włączeniu mrugają mi lampy ksenonowe. Nie zawsze, ale kilka razy w ciągu godziny się zdarzy. Czasami obie na raz, czasami jedna przygaśnie na ułamek sekundy. Czy to wina żarówek, czy problem może tkwić gdzieś w przetwornicy? Czy powinienem zacząć od kupna nowych żarówek ksenonowych? Kumpel popsikał mi jakimś preparatem na końcówkę wiązki elektrycznej idącej do reflektora. Nic to nie poprawiło. Czy ktoś z Was miał już taki przypadek?
skrab Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja mam to samo czeka nas wymiana żarników bo się powoli kończą
wrclaguna Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Gdzies juz temat był o mrugajacych xenonach Kiedys lata temu byla akcja z problematycznymi przetwornicami do B7 . Dla pewnosci mozna poprzekladac zarniki z lewej do prawej lamy . Wtedy wyeliminujemy albo prztwornice albo zarniki padaja
skrab Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Gdzies juz temat był o mrugajacych xenonach Kiedys lata temu byla akcja z problematycznymi przetwornicami do B7 . Dla pewnosci mozna poprzekladac zarniki z lewej do prawej lamy . Wtedy wyeliminujemy albo prztwornice albo zarniki padaja Wyśle że to będą żarniki bo wcześniej się żarnik spali niż przetwornica
akjam Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Jestem zainteresowany więc znalazłem temacik. U mnie niestety też się to zdarza. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=228703.0;all
dj_bobo Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Dzięki za odpowiedzi i za ten link. Nie znalazłem podobnego tematu, a jednak takowy już istnieje
Wandej Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Jakbys chcial żarniki to wal na pw A jeszcze mysle ze jest jedna opcja... Czy nie dzieje sie to jak stoi auto na jałowym albo na luzie lecisz??
dj_bobo Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie. Na luzie nie latam. Na postoju lub podczas normalnej jazdy na biegu. Zauważyłem, że po kilkunastu minutach jakby mniej.
Wandej Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie. Na luzie nie latam. Na postoju lub podczas normalnej jazdy na biegu. Zauważyłem, że po kilkunastu minutach jakby mniej. Bo chyba jak alternator sie kończy to moze byc za słabe napięcie i xenonki mogą mrugać
dj_bobo Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Napięcie sprawdzałem przy okazji wymiany akumulatora. Było OK.
akjam Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie. Na luzie nie latam. Na postoju lub podczas normalnej jazdy na biegu. Zauważyłem, że po kilkunastu minutach jakby mniej. Bo chyba jak alternator sie kończy to moze byc za słabe napięcie i xenonki mogą mrugać Szczerze mówiąc tak też myślę, że to może być problem z napicęciem.
dj_bobo Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 14,4V na biegu jałowym. Uruchomienie wielu odbiorników prądu spowodowało niewielki spadek. Myślę, że żarniki od nowości nie były wymieniane.
Wandej Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 14,4V na biegu jałowym. Uruchomienie wielu odbiorników prądu spowodowało niewielki spadek. Myślę, że żarniki od nowości nie były wymieniane. To juz ciemno przed soba masz jak nie zmieniane od nowosci
dj_bobo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2012 Ale i tak lepiej świecą niż w moim drugim aucie - Skodzie [br]Dopisany: 21 Listopad 2011, 20:02_________________________________________________Problem rozwiązany. Wymieniłem żarniki D1S Philipsa na nowe. Nic już nie mruga. Dzięki za podpowiedzi!
dj_bobo Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Opublikowano 23 Marca 2012 Kurde, problem powrócił. To niestety nie żarniki
czaki22 Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 mozesz miec uszkodzona centralna elektryke, sprawdz po drodze przetwornice
maki Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 witam klubowiczow i mam pytanie czy ktos regenerowal juz soczewki biksenonow,slyszalem tea ze mozna zamontowac soczewki od B8 w miejsce ori B6.Prosil bym o naswietlenie tematu:hi:
puchaty106 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Regeneracja po pewnym czasie wychodzi bardzo slabo lepeij zalozyc od b8 jest na forum jak to zrobic poszukaj koledzy juz to rozkminili!!!
hormon Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Możesz założyć soczewki od Passata B5 i jest sporo lepiej niz na ori B6 ale dopiero przy soczewce z b8 zobaczysz różnicę - kolosalna.
Rekomendowane odpowiedzi