Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

rozmiar opony a odszkodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktos jak jest z tymi odszkodowaniami ? przeczytalem gdzies ze jak sie zmieni rozmiar opony z tego co jest we wlepie, nawet nieznacznie, powiedzmy z 245/40 na 245/45 to ubezpieczyciel moze nie wyplacic kasy? Troche to dla mnie naciagane ale cholera ich tam wie. Mial ktos z tym jakis problem ?

Opublikowano

Najlepiej zadzwonić tam gdzie się ubezpiecza auto i zapytać.

Może i mają jakieś paragrafy by tylko nie wypłacić kasy.

Opublikowano

każda firma ubezpieczeniowa inaczej

Opublikowano

Łukasz - przestań już kurna w każdym temacie o to samo męczyć :grin: Pisałem Ci już dawno - zadzwoń do ubezpieczyciela i się dowiedz (najlepiej mailowo, aby była podkładka) - będziesz mial pewność na 100% :wink:

Opublikowano

Jezeli w umowie nie ma zadnego zapisu to nie ma sie czym przejmowac

Opublikowano
  • Autor
Łukasz - przestań już kurna w każdym temacie o to samo męczyć :grin: Pisałem Ci już dawno - zadzwoń do ubezpieczyciela i się dowiedz (najlepiej mailowo, aby była podkładka) - będziesz mial pewność na 100% :wink:

:wink:

Opublikowano

miałem podobny problem w Toyocie Avensis, ale wystarczyło pismo z ASO, że taki rozmiar koła jest homologowany do tego modelu auta. Dotyczy to nie tylko rozmiaru ale i indeksu nośności i prędkości. Ważne jest to co jest dopuszczone w homologacji, a nie na jakich kołach auto wyjechało z fabryki.

Opublikowano

Beda sie teraz czepiac każdego g....na aby nie wyplacic odszkodowania :facepalm:

Opublikowano

Normalna strategia firm ubezpieczeniowych.

Coś wymyślić by tylko nie wypłacić.

A nóż Jan nie będzie drążył dalej tematu i kasa we firmie zostaje.

Jeszcze trochę to będą żądać nagrań wideo z wypadku.:thumbdown:

Opublikowano

myśl że max 2lata i to bedzie obowiązel

Opublikowano

Tylko pamiętaj że do odpowiedzi służy przycisk ODPOWIEDZ a nie Odpowiedz z cytatem.

Po co mnie cytujesz skoro zaraz pod moim postem odpowiadasz ???

A czy to będzie obowiązek ?

Okaże się w praniu.

Opublikowano

Taaa... Myłem ostatnio starą hondę CRV na automacie statoil i suszarka przygniotła mi obudowę koła zapasowego na klapie. Dobrze że fotke cyknąłem bo idiotka z hestii napisała pismo że takie uszkodzenia lakieru nie mogły powstać na skutek pracy szczotek gdyż poruszają się one po określonej trajektorii ruchem okrężnym itd itp - no żesz myślałem że zagotuje. Pipie nie chciało sie protokołu od kierownika stacji przeczytać, że to suszarka spadła na auto! Wysłałem fotke i ochrzan to i tak miesiąc ustawowy czekałem na odp. i kasę. Żenada.

Opublikowano

Czyli jak będa chcieli sie czepić to wyszukają i opony. Coż - życie ;-)

Opublikowano

mnie się nie czepiali za 18 mimo iż gość nie miał takiego rozmiaru w formularzu kalkulacyjnym ,największa była 17

Opublikowano

Nie wiem jak sie to ma do autocasco. Ale powinni wyplacic bez problemu jak zniszczona zostala opona/felga ktora miales podczas ubezpieczania auta.

Ja mialem tylko przypadek gdy poszla opona i felga na dziurze. Zadzwonilem po policje porobili zdjecia itp i przyznali mi odszkodowanie i przy wyliczaniu odszkodowania brali pod uwage jaki rozmiar jaka felga jaka opona jakiej firmy i jakie zuzycie. I dostalem cos 200zl z groszami a felga i opona kosztowaly mnie dokladnie 200:). Bo felga uzywka stalowka i opona takze uzywka.

Opublikowano

Jak nie beda wyplacac kasy to po co ubezpieczac auto? Zeby tym burakom kieszenie nabijac.zeby sie wozili nowymi furami z salonu i jezdzili na wycieczki do okola świata. Zal pl. Nie ubezpieczac wcale auta i na to samo wyjdzie!! Im wiecej ludzi bedzie rezygnowalo z danego ubezpieczyciela tym wiecej beda sie zastanawiacz czy nie spuscic troche z tonu i brac kase i wyplacac kase. Powinien byc temat jakis o takich firmach co nie wyplacili kasy bo cos tam cos tam. Az mi cisnienie skoczylo:kwasny: