Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[Niebieska B6 1.8T]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pierwsze Audi... :) Miało być BMW E46 lub E39 a przypadek spowodował że jest Audi.

Kupione osobiście w Niemczech. Książka serwisowa, jeden właściciel, buda mierzona miernikiem nie wykazała niczego złego. Jaka to wersja to nie wiem ale ma ksenony, 8 głośników + sub w półce (fajnie gra pomimo ori. kaseciaka), dwustrefowa klima, jakaś elektryka.

Zdj_cie0815.jpg

Zdj_cie0816.jpg

Zdj_cie0817.jpg

Zdj_cie0819.jpg

Zdj_cie0820.jpg

Z ciekawostek to to że są jakieś czerwone amortyzatory przy których prowadzenie jest nieziemskie pomimo opon 205/60/15. I teraz do Was pytanie. Co to za amory, czemu tam się znajdują i co zrobić żeby podnieść tył bo jak widać na fotach to d*pa jest niżej. Wiem że można przód obniżyć (tego nie wykluczam) ale co zrobić żeby się auto wyprostowało.

Opublikowano

najlepszy kolor :naughty:

Opublikowano
najlepszy kolor :naughty:

+1

ale rzeczywiście cos za bardzo ten tył siedzi względem przodu... u mnie jest to widoczne ale nie tak jak u Ciebie... może przez to ze mam większe koło....

Opublikowano

Miałem ten sam problem w avancie po prostu wrzuciłem sprężyny klase wagową wyżej ( opis kropek jest na na forum) i mi się wyciągnął tył - teraz leży :banan:

Zobaczymy z letnim setupem jak to będzie:D

Btw tez czerwone amory - sportowe z tego co mi wiadomo?

Opublikowano

grtaki zakupu kolego

pokaz srodek jak mozesz

bezawaryjnosci zycze ogolnie i 1000000 kilometrow

jakas lista modow ?

moze na poczatek dokladki w kolor albo pakiecik sline zew

Opublikowano

Słuszny kolor :decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Miałem ten sam problem w avancie po prostu wrzuciłem sprężyny klase wagową wyżej ( opis kropek jest na na forum) i mi się wyciągnął tył - teraz leży :banan:

Zobaczymy z letnim setupem jak to będzie:D

Btw tez czerwone amory - sportowe z tego co mi wiadomo?

Gdzie kupowałeś sprężyny? Jaki koszt?

---------- Post dopisany 30-12-2013 at 17:31 ---------- Poprzedni post napisany 09-12-2013 at 22:27 ----------

W końcu jakaś lepsza fotka...

IMG_1928.jpg

IMG_1923.jpg

Opublikowano

a gdzie foty srodka kolego?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
a gdzie foty srodka kolego?

Nadrobię choć nie się czym chwalić. Zwykły standardzik

W koncu będą jakieś zmiany... doszły sprężyny Eibach ProKit oraz nakładki na sprężyny co by d*pa niebyła niżej niż przód :)rwzhhyjr.jpg

5khtabgs.jpg

Opublikowano

Kolor na plus też mam u siebie :)

Opublikowano

Koledzy co Wy tak z tym niebieskim :) przeciez jest tyle ladniejszych kolorow ;)

Srebrny, czarny, niebieski..... srebny, czarny, niebieski........,....... :)

Edytowane przez artek_bartek

Opublikowano
  • Autor

ProKit założony. Okazało się że jedna tylnia sprężyna była pęknięta (przednie S-line -20mm na sprzedaż). Poza tym że lekko prawa strona była niżej to żadnych negatywnych skutków nie odczuwałem. Zapobiegawczo (być może niepotrzebnie) założyłem nakładki na tylne sprężyny z zawieszenia 1BR które to podnoszą tył o 13mm. Skłoniły mnie do tego zdjęcia innych A4 z tymi sprężynami na których jednak tył jest lekko niżej. Póki co przód jest na wysokości ok 65cm a tył 68cm. Spora różnica ale sprężyny muszą się ułożyć... w ostateczności zdejmę te nakładki.

Przed/Po

tlcgz5bo.jpg

Edytowane przez michalm320

Opublikowano

Ładna seria :-) jak bym swoja widzial w dniu zakupu, powodzenia w modach

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu wywalił te podkładki. Sedan ładnie leży na Pro-kicie, wiem bo sam miałem. Tył jest kapkę wyżej niż przód czyli prawidłowo. Teraz jak masz 3 cm różnicy to śmiesznie wygląda. Sprężyny pewnie trochę się ułożą ale w miarę równomiernie przód i tył więc z tymi podkładkami zawsze tył będzie w kosmos wysoki.

Edytowane przez kamelus_

Opublikowano
  • Autor

Ja bym na Twoim miejscu wywalił te podkładki. Sedan ładnie leży na Pro-kicie, wiem bo sam miałem. Tył jest kapkę wyżej niż przód czyli prawidłowo. Teraz jak masz 3 cm różnicy to śmiesznie wygląda. Sprężyny pewnie trochę się ułożą ale w miarę równomiernie przód i tył więc z tymi podkładkami zawsze tył będzie w kosmos wysoki.

Zobaczymy, muszę pojeździć. Jak zajdzie potrzeba to je wywalę

Opublikowano

A gdzie foty środka czyżby az tak zajechany i bida ze wstyd pokazywać?