Grzes88 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Moze powtorze temat ale potrzebuje pomocy:dontknow: chodzi o to ze klimatronik wogole nie dziala:sad: mam a4 b5 1,9 tdi 1996 rok. Problem polega na tym,ze nie wiem co jest przyczyna juz... Wymienilem panel nawet bo ponoc jest to najczestrza przyczyna... wszystkie polaczenia w kablach ok.. i dalej nic.:think2:a takie pytania dwa mam czy slabe napiecie akumulatora ma wplyw na dzialanie klimatronika i czy bledy usune tylko komputerowo? Z gory dzieki za pomoc
bialy986 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Przede wszystkim zacznij od Vag-a,sprawdź błędy i skasuj. wysłane za pomocą tapki
Grzes88 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 A mam takie pytanie czy panel klimatronika a dokladnie te cyferki i literki maja jakies znaczenie?
bialy986 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 O jakie cyferki i literki Ci chodzi?Jeśli te na wyświetlaczu to mają znaczenie,bo widzisz jaką temp.sobie ustawiłeś ,a po prawej stronie wskazuje siłe i kierunki nawiewu. chyba że masz na myśli to http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/kody-klimatronika-25/ ?
sokal Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Miałeś panel z wklęsłymi przyciskami a wsadziłeś z wypukłymi? Poczytaj forum, znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
Grzes88 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2013 O jakie cyferki i literki Ci chodzi?Jeśli te na wyświetlaczu to mają znaczenie,bo widzisz jaką temp.sobie ustawiłeś ,a po prawej stronie wskazuje siłe i kierunki nawiewu.chyba że masz na myśli to http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/kody-klimatronika-25/ ? To wiem ale chodzi mi o numery modelu nie wiem jak to dokladnie okreslic dokladnie to mialem 5HB006500-11 8D0820043H i wymienilem na 5HB007608-00 8LO820043B czy ma to jakies znaczenie a co do przyciskow to fakt roznia sie mialem wklesle te od temperatury i nawiewow a te sa wypukle... prosze o pomoc jestem laikiem w tych sprawach
sokal Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 O jakie cyferki i literki Ci chodzi?Jeśli te na wyświetlaczu to mają znaczenie,bo widzisz jaką temp.sobie ustawiłeś ,a po prawej stronie wskazuje siłe i kierunki nawiewu.chyba że masz na myśli to http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/kody-klimatronika-25/ ? To wiem ale chodzi mi o numery modelu nie wiem jak to dokladnie okreslic dokladnie to mialem 5HB006500-11 8D0820043H i wymienilem na 5HB007608-00 8LO820043B czy ma to jakies znaczenie a co do przyciskow to fakt roznia sie mialem wklesle te od temperatury i nawiewow a te sa wypukle... prosze o pomoc jestem laikiem w tych sprawach To dlatego nie działa Ci klima. Poczytaj na spokojnie ten wątek: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-naprawa-panela-klimatronika-2092/ Generalnie stary panel klimatronika załącza klimę masą a nowszy plusem (jeśli pomyliłem kolejność to niech mnie ktoś poprawi). Najmniej pracochłonnym rozwiązaniem będzie wymiana panelu na taki sam jak oryginalnie zamontowany czyli z wklęsłymi przyciskami, jeśli to nie pomoże to naprawa starego lub pogrzebanie w instalacji (podobno VAGiem też można to zmienić ale musiałbyś już poszukać info na forum). Było trochę tematów o tym więc poświęć trochę własnego czasu (zanim poświęcisz nasz na zadawanie pytań na które odpowiedzi już są na forum udzielone), poszukaj i poczytaj.
Grzes88 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2013 Dzieki ci dobry czlowieku za niepotrzebne komentarze wez pod uwage tez to ze sa to stare watki i rzadko kto do nich wraca a ten ktory mi podales przestudiowalem juz kilka razy i gdyby dalo sie cos z tym zrobic uwierz ze bym zrobil... a vagiem przestawie te parametry zeby bylo ok? A co do czsu to poswiecilem go troche zeby poszukac i przewaznie co pisza ludzie to o klapkach silniczkach i nagrzewnicy.. a moim zdaniem to takie fora powstaja wlasnie zeby pomoc komus jak ma problem....a jesli te numery seryjne roznia sie tylko ostatnia litera?
sokal Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni wpis, odpowiedziałem w nim na Twoje pytanie.
Grzes88 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2013 Dobra ok wymienilem panel o odpowiednich numerach i lipa jak podlacze wszystkie kostki nic nie dziala a jak podlacze tylko pierwsza dmucha jak glupie i do tego nie dziala wyswietlacz ani jede ani drugi
fizus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Hejka mam taki problem i mam nadzieje że mi pomożecie. w zeszłym roku stałem sobie w korku upał był i oczywiscie klimatyzacja właczona i nagle klima się wyłaczyła i zobaczyłem bialy chwilowy obłok dymu nie sprawdzałem jeszcze vagiem ale przypuszczam ze bylo za duże ciśnienie i wywalilo zawór rozprężny powiedzcie mi czy tez tak myślicie jak ja ze to sie stało i gdzie ten zawór sie znajduje najlepiej by było jakiś obrazek bo bardziej wzrokowcem jestem licze na wasza pomoc pozdrawiam jak ktos woli to możecie pisać na prv lub tutaj
Rekomendowane odpowiedzi