lukasz922 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam serdecznie Moim problemem w 1.8T jest lekkie szarpanie po puszczeniu pedału gazu, oraz czasami falowanie obrotów na biegu jałowym. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś rzuciłby na nie okiem i pomógł mi ustalić czego to może być przyczyna. Przed logami usunąłem błąd 00561 ( problem z mieszanką - prawdopodobnie przyczyną jest instalacja gazowa). Przed odpaleniem samochodu przełączyłem na benzynę, żeby podczas logów LPG nie było problemem. Dodam jeszcze, że planuję na przełomie czerwca-lipca podnieść w nim moc do około 200KM i pomału przymierzam się do wymiany części, które stanowiłyby problem w tym małym zabiegu i tu też prosiłbym o pomoc. Jeżeli ktoś zauważyłby po logach, że któryś element na taką moc będzie niewystarczający prosiłbym o komentarz (oczywiście więcej na ten temat będę pisał i dowiadywał się w odpowiednim dziale ) Grupy: 002,025 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 002,013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 002,007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
gregor10 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 auto szarpie nie jedzie, bo masz problem z tym że nie ma paliwa , ew lambde masz padniętą, najlepiej podmienic lambde i zrobic logi na pb ,inny sposób- sprawdzic cisnienie paliwa na listwie manometrem podczas jazdy z pelnym obciazeniem do odcinki.
lukasz922 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2013 Fakt, logi robiłem z małą ilością paliwa w zbiorniku, ale szarpie nieważne czy jest go mało czy jest prawie pełny oraz czy jadę na PB czy LPG - zawsze jest to samo. W dodatku szarpie tylko przy ściągnięciu nogi z gazu, nie zauważyłem problemu z rozpędzaniem się (chcę go wzmocnić dla czystej przyjemności).
Łukasz13 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Masz cos z sonda albo okablowaniem bo napięcie 1.1 v chyba nie jest normalne w sondzie wąskopasmowej.
lukasz922 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2013 W jakiej granicy powinno być to napięcie?
Łukasz13 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 praca sondy to 0,2-0,8v przy bucie powinno byc na bogato czyli ok 0,8v Wysłane za pomoca sputnika.
Galetto Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 w jakiej granicy powinno być to napięcie? 0-1v.
Łukasz13 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Widziałeś kiedyś napięcie 1v na pracującej sondzie w aucie?
gregor10 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Fakt, logi robiłem z małą ilością paliwa w zbiorniku, ale szarpie nieważne czy jest go mało czy jest prawie pełny oraz czy jadę na PB czy LPG - zawsze jest to samo. W dodatku szarpie tylko przy ściągnięciu nogi z gazu, nie zauważyłem problemu z rozpędzaniem się (chcę go wzmocnić dla czystej przyjemności). jak prawie pełny to logi i tak będą wyglądac tak samo jestem niemal pewny. rozwiazanie problemu masz w 1 poscie.
lukasz922 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc. W niedługim czasie wymienię sondę i zobaczymy co z tego wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi